Bert en Bavo wagen zich aan zeilen met Europese kampioenen: "Mensen onderschatten hoe lastig dit is"

 vr 14 juni 2024 12:31
Zij krijgen training van de Belgische olympiërs.
Bert en Bavo wagen zich in de aanloop naar Parijs 2024 aan verschillende olympische sporten.

Op de Olympische Spelen van Parijs komen maar liefst 5 Belgische boten op het olympische zeilwater. Dus leerden Bert en Bavo de kneepjes van het zeilvak van kersverse Europese kampioenen Anouk Geurts en Isaura Maenhaut.

Zeil je voor het eerst... Dat is wat Bert en Bavo doen in hun reeks Bert en Bavo gaan olympisch. Gelukkig krijgen ze daarbij hulp van Anouk Geurts en Isaura Maenhaut, de kersverse Europese kampioenen zeilen in de 49er FX.

 

Op een rustige dag in Nieuwpoort leren Bert en Bavo meteen dat er bij zeilen veel komt kijken. Het optuigen van de boot neemt al veel tijd in beslag en bij termen als "gijpen" en "overstag gaan" hoort Bavo het donderen in Keulen.

 

Maar dankzij de tips van Anouk en Isaura maakt ons duo snel vorderingen en lukt het om op de Noordzee te zeilen, al loopt het af en toe ook mis. Bavo: "Ik denk dat mensen onderschatten hoe lastig dit is."

 

Want terwijl bemanning Anouk de boot onder controle probeert te houden, moet stuurvrouw Isaura de stroming, de wind én de concurrentie in de gaten houden en tactische keuzes maken. "Dat is echt straf, je moet constant de wind lezen aan de hand van de andere zeilen", is Bert onder de indruk.

Bekijk de volledige aflevering met Anouk en Isaura

Bekijk alle afleveringen ook op VRT MAX

Bert en Bavo gaan Olympisch
Bavo en Bert bereiden zich voor op de Olympische Spelen in Parijs met Belgische topsporters. Samen leren ze de atleet én zijn of haar discipline kennen. Bloed, veel zweet en tranen verzekerd.
9 afleveringen
Gerelateerd: