Wat een ongeziene farce: gelijkmaker Argentinië pas na 2 uur afgekeurd, match bleek tóch niet afgefloten

wo 24 juli 2024 19:12

Wat was dat allemaal? Argentinië dacht in minuut 105 een cruciale gelijkmaker beet te hebben tegen Marokko, maar niets bleek minder waar. De ref had de wedstrijd namelijk stopgezet door tumult in de tribunes en niet afgefloten. Plus: de refs stelden pas bijna twee uur later - bij de hervatting van de match - buitenspel vast. En zo won Marokko het openingsduel tóch nog met 2-1.

Video niet meer beschikbaar
Onze excuses, maar deze video is niet langer te bekijken via sporza

Ongeziene taferelen in het duel tussen Argentinië en Marokko.

Met een knotsgek doelpunt in de 105e minuut dacht de wereldkampioen nog een gelijkmaker beet te hebben.

Dat was niet naar de zin van de Marokkaanse supporters, die reageerden door bommetjes en flesjes op het veld te gooien. Een aantal supporters betraden zelfs het terrein en uitten hun ongenoegen over de 15 (!) minuten toegevoegde tijd.

De scheidsrechter greep in en riep alle spelers naar binnen, terwijl alle supporters het stadion moesten verlaten. Velen dachten op dat moment dat de ref afgefloten had. Maar dat bleek dus niét het geval te zijn.

En dan moest het strafste nog komen: pas anderhalf uur na de feiten bleek dat de ref op aangeven van de VAR de 2-2 van Medina nog moest checken voor buitenspel tijdens de bewuste fase.

Dat gebeurde meteen nadat beide ploegen weer uit de kleedkamer waren gekomen om de match te hervatten. Er bleek ook effectief sprake van buitenspel.

2-1 voor Marokko, dus. Tot enorme onvrede van de Argentijnen dit keer. Tijdens de resterende 3 minuten vonden de Zuid-Amerikanen geen gelijkmaker meer.

Wat een farce om de Spelen mee te starten...