Thomas Meunier bijt van zich af na verwijten van Trabzonspor-voorzitter: "Ik werd aan de schandpaal genageld"

 di 23 juli 2024 20:46
Meunier verdedigt zich na de verwijten van de Trabzonspor-voorzitter.

Thomas Meunier heeft op sociale media gereageerd op de verwijten van Trabzonspor-voorzitter Ertuğrul Doğan. Meunier ontbond zijn contract bij de Turkse club vorige week kort voor de deadline en dat viel niet in goede aarde bij Doğan. "Na aan de schandpaal te zijn genageld, is het nu tijd om de onwaarheden recht te zetten", post Meunier op X.

Een furieuze Ertuğrul Doğan trok vorige week stevig van leer tegen Thomas Meunier. Onze landgenoot had zijn contract bij Trabzonspor eenzijdig opgezegd, maar deed dat volgens de voorzitter van de Turkse club op een onsportieve manier.

 

"Vijf minuten voor de deadline stuurde hij (Meunier, red.) ons een e-mail die ons erg boos heeft gemaakt", fulmineerde de voorzitter in een statement. "Hij liet ons om 23.55 uur pas weten dat hij zijn contract eenzijdig opgezegd had."

 

"Ik heb advocaten ingehuurd en we zullen onze rechten uitoefenen. We zullen hem en de club waar hij naartoe verhuist aanklagen", klonk het nog.

 

Nu Thomas Meunier zijn transfer naar het Franse Rijsel heeft afgerond, komt onze Rode Duivel met een reactie op de uithaal van de Turk.

 

"Na zomaar aan de schandpaal te zijn genageld door meerdere mensen, is het tijd om de onwaarheden recht te zetten", begint Meunier op X.

 

"Ik heb de overeenkomst met Trabzonspor 100% nageleefd. Er was een clausule die mij het recht gaf om mijn contract eenzijdig en zonder kosten op te zeggen tegen 15 juli 2024, als ik naar een niet-Turkse club trok."

Ik landde om 21.30 uur en heb het document met mijn clausule meteen doorgestuurd.

Thomas Meunier

"Ik was transfervrij bij de club gekomen en daarom spraken we ook af dat een transfervrij vertrek mogelijk was na het EK. Op die manier had Trabzonspor ook tijd om zonder problemen een vervanger te vinden."

 

"Ik was goed op weg om een nieuw seizoen te starten in Turkije, maar rond 18.00 uur op 15 juli kwam ik in contact met Rijsel. Om 21.30 uur landde ik na mijn vakantie in Griekenland en toen heb ik meteen het document doorgestuurd, waarin ik mijn clausule activeerde."

 

"Rijsel heeft op hetzelfde moment ook contact opgenomen met Trabzonspor. Ze bevestigden dat ze mijn verzoek hadden ontvangen. Mijn clausule werd dus gerespecteerd wat timing en manier betreft. Alles werd correct en met respect afgehandeld", verdedigt Meunier zich.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bittere leugenaars

Meunier richtte zich daarna ook nog eens tot zijn ex-werkgevers. "Het persbericht van de Turkse club was echt misplaatst, mijn naam en reputatie werden zonder goede reden besmeurd."

 

"1. Ik heb niet pas 5 minuten voor het einde van de clausule contact opgenomen.

2. De clausule maakte deel uit van het contract dat ik getekend heb toen ik aankwam en ging in geen enkel geval over een transfer omwille van "familiale redenen".

3. Er was geen financiële compensatie voorzien."

 

"Ik neem dus kennis van de ongepaste en aanvallende commentaren die in de pers werden gedeeld. Ik behoud mij het recht om juridische stappen te zetten tegen de leugenaars die zomaar hun bitterheid delen in de pers."

 

"Om op een positieve noot te eindigen: Trabzonspor gaf mij een unieke kans om weer recht te krabbelen. Vijf maanden heb ik alles gegeven voor de club en dat heeft geloond."

 

"De transfer naar Rijsel zie ik als een beloning voor mijn werk en het vertrouwen dat Trabzonspor in mij had. Ik zal altijd van Trabzon houden."

Gerelateerd: