Jason Suttels pakt brons op de afvalling over 15 kilometer in eerste EK-dag op de weg

 di 23 juli 2024 23:11
Jason Suttels (archief).

Na een dagje pauze is het EK skeeleren vandaag weer op gang geschoten. Op de eerste dag van de wegwedstrijden viel meteen ook een medaille voor ons land. In de afvalling over 15 kilometer greep Jason Suttels brons. Ons land verzamelde zo al 12 medailles in Oostende.

Het pistetoernooi zit er al op in Oostende. Na een dagje rusten was het dan ook tijd voor de wegwedstrijden.

 

Bij de mannen viel daarin al op dag 1 een nieuwe medaille. Jason Suttels snelde op de afvallingskoers over 15 kilometer naar plek 3. In een spannende finale moest Suttels enkel de Italiaan Niero en de Fransman Ferrié voor zich dulden.

 

Suttels leek nochtans lang in een kansrijke positie te zitten voor een tweede Europese titel, maar miste in het slot misschien wel de steun van landgenoten.

 

Indra Médard had hem lange tijd bijgestaan, maar was er finaal niet meer bij. Hij finishte als 7e. Bart Swings verscheen vandaag niet aan de start.

 

De Belgische vrouwen moesten dan weer hun meerdere erkennen in skaters uit Frankrijk. Jorun Geerts (9e) en Fran Vanhoutte (11e) hadden ongetwijfeld op meer gehoopt. Door taxatiefouten moesten onze landgenotes de wedstrijd voortijdig verlaten.

Gerelateerd: