Biniam Girmay blijft zeker tot 2028 bij Intermarché-Wanty: "Het is zoals een familie voor mij"

 ma 22 juli 2024 15:55

Intermarché-Wanty heeft het contract van Biniam Girmay opengebroken. De Eritreeër blijft zeker tot 2028 bij de Belgische WorldTour-ploeg. Girmay stond al tot 2026 bij Intermarché onder contract. Afgelopen Tour de France won hij het puntenklassement. 

Biniam Girmay was een van de uitblinkers van de Ronde van Frankrijk. Met 3 ritzeges en eindwinst zette hij zijn ploeg Intermarché-Wanty in de schijnwerpers. 

 

Dat hebben ze bij het Belgisch team ook gezien. Het beloont de Eritreeër met een contractverlenging van 2 jaar, nu al tot 2028. 

 

"Intermarché-Wanty is als een familie voor mij", laat Girmay weten. "Het is het perfecte team om mijn doelen te behalen."

 

"In alle omstandigheden heeft het team mij altijd gesteund en mij vertrouwd, zelfs tijdens de meest moeilijke momenten."

 

"Het avontuur voor twee jaar verlengen is een logische keuze. Ik ben ervan overtuigd dat we samen grootse dingen kunnen bereiken."

 

Girmay is sinds de zomer van 2021 een Intermarché-renner. Hij schreef geschiedenis door een jaar later als eerste Afrikaan ooit Gent-Wevelgem te winnen. 

 

Afgelopen weken werd dat geschiedenisboek nog wat dikker met knappe prestaties in de Tour. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: