Pascal Wehrlein triomfeert in Londen en grijpt leidersplaats Formule E, Stoffel Vandoorne 9e

 za 20 juli 2024 20:13

De Duitser Pascal Wehrlein (Tag Heuer Porsche) heeft zaterdag de ePrix van Londen, de vijftiende van zestien manches in het Formule E-kampioenschap, naar zijn hand gezet. Hij greep ook de leidersplaats in het algemeen klassement en sloeg zo een dubbelslag. Stoffel Vandoorne (DS Penske) bolde als negende over de meet.

Wehrlein, die als derde startte op de startgrid, legde de 39 rondes af in 55'15"663 en bleef zo de vanaf pole vertrokken Nieuw-Zeelander Mitch Evans (Jaguar TCS) en de Zwitser Sébastien Buemi (Envision) voor.   

 

Wehrlein is de nieuwe koploper in de WK-stand met 180 punten, met drie punten voorsprong op Evans en zeven op de Nieuw-Zeelander Nick Cassidy (Jaguar TCS), die zijn leiderspositie verloor door slechts als zevende te finishen in Londen. Vandoorne blijft tiende met 57 punten.   

 

Zondag vindt de laatste manche van het seizoen plaats op hetzelfde circuit. De kwalificaties beginnen om 13.20 uur, de ePrix zelf is voorzien om 18.03 uur.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.