Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Remco Evenepoel is blij met tijdwinst op concurrentie: "Maar ik durf nog niet echt all-in te gaan"

 wo 17 juli 2024 17:54
Evenepoel verraste met een aanval in het slot.

Een sterke Remco Evenepoel liet ook in aanloop naar de Alpen geen barstjes zien. Sterker nog: hij zette Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard op de slotklim nog op respectievelijk 10 en 12 seconden. "Misschien had ik zelfs nog agressiever moeten springen, maar het is nog allemaal nieuw voor mij", klonk het bij Evenepoel in de mixed zone.

Een loeihard begin van de etappe zorgde niet alleen voorin, maar ook bij de klassementsmannen voor het nodige vuurwerk vandaag.

 

Op de voorlaatste klim was het Tadej Pogacar die als eerste een bommetje dropte. Remco Evenepoel volgde op enkele meters, Jonas Vingegaard had duidelijk meer moeite.

 

"Ik had het gevoel dat Jonas wat op zijn limiet zat", beschreef Evenepoel achteraf. "Toen Tadej aanging, was ik de enige die min of meer in de buurt kon blijven."

 

"Ik ga niet zeggen dat ik stilviel, want ik reed nog weg van Jonas, maar ik geraakte net niet op het wiel. Ik had net te laat gereageerd. In het stuk afdaling kon ik wel terugkeren met Laporte en Vingegaard."

 

En dan deed Evenepoel de boel zelf nog een keer ontploffen. Aan de voet van de slotklim glipte hij weg, niemand reageerde meteen. "Ik voelde me nog goed en er zat nog iemand voorin", verwees Evenepoel naar Jan Hirt.

 

"In het oortje riepen ze: "Als het stilvalt aan de voet van de slotklim, ga dan meteen". Dat heb ik ook gedaan. En Jan heeft me dan afgezet aan de laatste kilometer, zoals ik gevraagd had."

Ik denk dat Tadej nu wel kon reageren, maar aangezien ik ruim 5 minuten achter hem stond, is er ruimte om mij te laten gaan.

Remco Evenepoel

Zijn sprong leverde Evenepoel aan de streep enkele seconden winst op. "Misschien had ik iets agressiever moeten springen", bedacht hij na afloop. "Maar het is nog allemaal nieuw voor mij. Ik durf nog niet echt all-in te gaan op een aankomst van 4 kilometer bergop."

 

"Uiteindelijk is het 10 seconden of zo, dat is allemaal goed. Maar dat het verschil met de mannen achter mij 2'30" bedroeg, was nog beter."

 

Mogen we ook in de Alpen nog prikjes verwachten van de witte trui? "Het zal ervan afhangen hoe ver de aankomst nog is", bleef hij voorzichtig.

 

"Ik denk ook dat Tadej nu wel kon reageren, maar aangezien ik ruim 5 minuten achter hem stond, is er ruimte om mij te laten gaan en Visma-Lease a Bike en Jonas het werk te laten doen."

 

"Dat kan dus in mijn voordeel zijn, maar we gaan toch vooral aan ons basisplan vasthouden. Dat is een plek op het podium en de witte trui. Misschien zit er ook nog eens etappewinst in, al is alles wat ik hier kan tonen en ervaren mooi meegenomen."

Gerelateerd: