Opluchting voor Jens Schuermans, hij raakt net op tijd fit voor zijn 3e Olympische Spelen

 do 18 juli 2024 08:04
Jens Schuermans
Jens Schuermans in actie.

Goed nieuws voor Jens Schuermans: hij zal over anderhalve week toch kunnen deelnemen aan zijn 3e Olympische Spelen. "Mijn revalidatie is beter verlopen dan verwacht", glimlacht de 31-jarige mountainbiker.

Komend weekend staat in Beringen het Belgisch kampioenschap mountainbike op het programma. Jens Schuermans zal er toch aan de start komen.

 

Een maand geleden kwam hij stom ten val in Zwitserland. Tijdens de verkenning van de Wereldbekerwedstrijd in Crans Montana schoof hij weg naast het parcours. Hij liep een breukje op boven zijn scheenbeen en er hoopte zich vocht op.

 

Dat is nu verleden tijd: een dikke week voor de olympische mountainbikewedstrijd kan hij nog het Belgisch kampioenschap meepikken als voorbereiding.

 

"Mijn revalidatie is beter verlopen dan verwacht en daar ben ik heel blij mee", vertelt Schuermans.

Ik voel het letsel nog, maar volgens de dokter kan ik het niet erger maken.

Jens Schuermans

"Bij sprongen voel ik de blessure nog, maar de dokter zegt dat ik het niet kan erger kan maken. Tenzij ik opnieuw op mijn scheenbeen val", vervolgt de mountainbiker.


Dat risico neemt hij erbij. "De voorbije weken heb ik nog goed kunnen trainen op hoogtestage in Italië, maar voor de Olympische Spelen wil ik weer wedstrijdritme opdoen."


Dat doet de 31-jarige mountainbiker komend weekend op het BK in Beringen. Hij rijdt er zowel de korte als de lange wedstrijd.


Om opnieuw de Belgische trui te veroveren? Die moest hij vorig jaar aan Pierre de Froidmont laten.

 

"Als ik een wedstrijd rijd, wil ik die ook winnen", knipoogt de 5-voudige kampioen van België, "maar in eerste instantie wordt de strijd met Pierre een hele goede waardemeter voor Parijs."

 

De olympische mountainbikerace staat op maandag 29 juli geprogrammeerd. Tom Pidcock is er titelverdediger. 

Bert en Bavo gaan olympisch: mountainbiken
Bert en Bavo leren een ander spectrum van fietsen kennen. Mountainbiker Jens Schuermans neemt hen onder zijn ervaren vleugels en doet het duo zelfs letterlijk van de grond gaan! Komt de ervaring van Bert van pas in het onderlinge duel?
vrijdag 26/0415 min