Lorena Wiebes maakt favorietenrol waar in de proloog van de Baloise Ladies Tour, Fien Van Eynde 2e

 wo 17 juli 2024 21:55

2,7 kilometer knallen? Dat is op het lijf van wattagemonster Lorena Wiebes geschreven. De Nederlandse kopvrouw van SD Worx-Protime heeft dan ook de avondproloog van de 10e Baloise Ladies Tour op haar naam geschreven. De 25-jarige haalde een gemiddelde van 49,56 kilometer per uur. Onze landgenote Fien Van Eynde werd knap tweede.

De Baloise Ladies Tour is begonnen met een serieuze "bang".

 

Over een explosieve proloog van amper 2,7 kilometer toonde de Nederlandse spurtbom Lorena Wiebes zich de snelste. Ze legde het traject af in een tijd van 3'16"140, goed voor een gemiddelde van 49,56 kilometer per uur.

 

Fien Van Eynde van Fenix-Deceuninck werd verrassend tweede na 3'21"390 - op vijf seconden van Wiebes.

 

Een andere Nederlandse Charlotte Kool (DSM-firmenich) eigende zich de derde plaats toe in 3'21"515. Wiebes is meteen ook de eerste leidster in deze Belgisch-Nederlandse rittenkoers.

Donderdag wacht tussen het Nederlandse vissersdorp Breskens en de Belgische kustgemeente Knokke-Heist de eerste rit in lijn van deze jubileumeditie van de Baloise Ladies Tour. Dit over een afstand van 113,8 kilometer met aankomst op de top van de Wandelaar.

  baloise ladies tour
        winnaar leider
17/07 proloog Hulst (Ned) - Hulst (Ned) 2,7 km Lorena Wiebes Lorena Wiebes
18/07 rit 1 Breskens (Ned) - Knokke-Heist 113,8 km    
19/07 rit 2 Zulte - Zulte 126,8 km    
20/07 rit 3a Zwevegem - Zwevegem 94,7 km    
20/07 rit 3b Zwevegem - Zwevegem (ITT) 11 km    
21/07 rit 4 Deinze - Deinze 116,9 km    

Wiebes: "Had vraagtekens na hoogtestage"

"Ik was met veel vraagtekens aan deze proloog begonnen. Ik kom immers van een hoogtestage in Spanje en had eigenlijk geen idee hoe mijn conditionele gesteldheid was. Zo'n eerste wedstrijd is altijd afwachten, maar ik had wel direct een goed gevoel", gaf Wiebes mee.   

 

De Nederlandse koos ervoor vroeg te starten. Ze diende op die manier echt wel meer dan een uur op de hot-seat te blijven zitten. "Had ik niet de snelste tijd gehad, dan kon ik vroeg naar het hotel afzakken. Dat was nu niet het geval, maar daar maal ik niet om."

 

"We hadden natuurlijk wel de weersverwachtingen bekeken. Had er meer wind opgekomen of was er kans geweest op regen, dan hadden we daar natuurlijk wel rekening mee gehouden. Ik hoop dat het deze week nog goed blijft lopen."

 

Het record van het aantal dagzeges in de Baloise Ladies Tour verbreken? "Dat speelt niet in mijn hoofd. Ik ga wel voor het hoogst haalbare en dan stapel je natuurlijk het aantal zeges op. Ik wil in perfecte conditie naar de Olympische Spelen afzakken. Dat is het doel", besloot Lorena Wiebes.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.