Ellen van Dijk kan 6 weken na enkelbreuk toch deelnemen aan Olympische Spelen

 wo 17 juli 2024 11:53
Ellen van Dijk (archief) is 3-voudig wereldkampioene tijdrijden.

6 weken nadat Ellen van Dijk een breuk in haar enkel opliep op training, heeft ze nu groen licht gekregen om te starten op de Olympische Spelen. "Van Dijk is klaar om op het hoogste niveau mee te dingen voor eremetaal", laat de Nederlandse Wielerbond KNWU weten.

Na een race tegen de klok is Ellen van Dijk op tijd klaar geraakt voor de Olympische Spelen. Na een botsing met een aanhanger op training, moest ze 6 weken geleden geopereerd worden aan haar enkel.

De afgelopen periode stond voor Van Dijk dan ook volledig in het teken van revalidatie en training. "Vanaf het moment van mijn val, wist ik wat me te doen stond: mezelf klaarstomen voor de Spelen."

"Ik ben dankbaar voor de ruimte die ik van de KNWU en de coaches heb gekregen om dit proces aan te gaan en ook bij de medische staf was ik in hele goede handen. Ik kijk er enorm naar uit me bij het team an te sluiten en samen iets moois te gaan laten zien in Parijs."

Ellen van Dijk zal op de Olympische Spelen zowel de weg- als de tijdrit afwerken. Op 27 juli mag ze een nieuwe race tegen de klok afwerken, op 4 augustus staat de wegwedstrijd gepland.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: