Geslaagde generale repetitie in Hamburg geeft Jelle Geens vleugels: "Heb zelfvertrouwen getankt voor Spelen"

 di 16 juli 2024 09:02
Jelle Geens zakt met vertrouwen af naar Parijs.

Net naast het podium wanneer bijna alle medaillekandidaten aanwezig zijn. Jelle Geens heeft op de World Triathlon Championship Series in Hamburg vertrouwen getankt. De Belgische triatleet voelde afgelopen weekend dat de voorbereiding richting Olympische Spelen zijn vruchten afwerpt. "Ik ben erg tevreden, want ik kwam uit een mindere periode", zegt Geens.

Finishen op 8 seconden van het podium. Zuur, zou je eerste reactie zijn. Knap, is misschien beter op zijn plaats voor de prestatie van Jelle Geens in Hamburg.

 

Want de triatlon op het hoogste niveau lokte heel wat toppers. Voor de Belg een uitstekende test om het vormpeil te meten vlak voor de Olympische Spelen.

 

"Ik ben wel tevreden, zeker omdat ik een mindere periode kende", vertelt Geens. "Op training ging alles goed, maar op wedstrijd kwam het er nooit uit. Ik heb vorig jaar maar twee races gehad waar ik me de oude Jelle voelde."

 

Dat is dit jaar anders: "De data van het fietsen en lopen vertellen me dat het een van mijn sterkste prestaties was. Jammer genoeg val ik net naast dat podium, maar de piek moet volgen in Parijs."

Ik heb de knop omgedraaid na de geboorte van mijn dochtertje.

Jelle Geens

Hoe kwam het dat Geens zich vorig jaar zelden in zijn sas voelde?

 

"Ik heb er niet per se een verklaring voor", haalt de triatleet zijn schouders op. "Misschien trainde ik op bepaalde momenten te veel en op andere dan weer te weinig, om wat dingen uit te proberen."

 

"Ik heb de knop omgedraaid na de geboorte van mijn dochtertje. In de winter kende ik een goede opbouw naar Parijs toe. Ik was al gekwalificeerd, dus was niet gebonden aan resultaten. Dat heeft toch gewerkt."

 

En het geeft de burger - en atleet - moed: "Misschien miste ik wat zelfvertrouwen om de podiumkandidaten te volgen in Hamburg, op het moment dat ze wegliepen. Dat vertrouwen heb ik nu opgedaan richting de Olympische Spelen."

 

"Maar in Parijs wordt het sowieso een andere wedstrijd", wil Geens er geen conclusies aan vastmaken. Wel kan hij met een flinke mentale boost naar de Franse hoofdstad afzakken.

Gerelateerd: