Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Tijdslimiet eist nieuw slachtoffer: Arnaud Démare overleeft nipt, Bram Welten moet naar huis

 zo 14 juli 2024 19:05
Meer dan 57 minuten na Tadej Pogacar kwam Bram Welten voor de bezemwagen over de streep.

De Tour de France is onverbiddelijk. Bram Welten finishte niet binnen de tijdslimiet op Plateau de Beille en moet de Ronde van Frankrijk verlaten. Hij kwam bijna 4 minuten te laat aan. Beter nieuws was er voor snelle mannen Mark Cavendish, Fernando Gaviria en Arnaud Démare, die wel aan week 3 mogen beginnen. 

Met de Col de Peyresourde van bij de start was het voor de mindere klimmers meteen bibberen. Tientallen renners losten meteen en vormden een bus. 

 

Daarna begon het gevecht tegen de tijdslimiet. Gerben Thijssen staakte die strijd al wat eerder, andere snelle mannen gingen bijna ten onder. 

 

Door de warmte in de Pyreneeën was de limiet al wat versoepeld waardoor de achterstand groter mocht zijn. De uiteindelijke grens: 53'22". Toch werd het voor sommige renners nog erg nipt. 

 

Een kwartet van Astana Qazaqstan, met Mark Cavendish als leider/lijder, finishte een kleine 2 minuten binnen tijd. Fernando Gaviria volgde in het spoor. 

 

Arnaud Démare moest knokken tot de streep, maar kwam aan op 52'37" van ritwinnaar Tadej Pogacar. Ook de Fransman overleeft week 2. 

 

Het enige slachtoffer vandaag is Bram Welten. De Nederlander bolde over de streep op ruim 57 minuten. Einde verhaal dus voor Welten. Eerder verloor DSM-Firmenich PostNL al Fabio Jakobsen. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: