Europees Kampioenschap
speeldag 1

"Als ik Southgate was, haalde ik hem uit mijn ploeg": Dat is fussball twijfelt aan "vervloekte" Harry Kane

 zo 14 juli 2024 13:39

To Harry Kane or not to Harry Kane? Plots lijkt de ongenaakbaarheid van de Engelse topscorer fragiel te zijn. Overzees worden zelfs vraagtekens gezet bij zijn basisplaats tegen Spanje. En ook in Dat is fussball zag het panel een valkuil in de vervloekte spits. "Hij matcht gewoon niet met Jude Bellingham", klonk het. 

"Zal er een topspits op het veld staan in de finale?", gooit Tess Elst in de groep bij de vooruitblik van Dat is fussball op de eindstrijd van Euro 2024.

 

Alvaro Morata heeft nooit zijn voet kunnen zetten bij de absolute toppers in de voetbalwereld. Harry Kane wel, maar de Engelse nummer 9 speelt niet zijn beste toernooi.

 

"Kane is toch een topspits", pikt Franky Van der Elst in. "We gaan dat niet ontkennen door dit toernooi. Hij maakte er 44 voor Bayern München dit seizoen."

 

Al is er een grote smet op zijn rapport: "Kane heeft nog nooit iets gewonnen in zijn carrière. Hij speelt zijn 6e finale, de vorige 5 verloor hij met Tottenham, Bayern en Engeland."

Kane speelt soms als verdedigende middenvelder, terwijl Watkins een échte diepe spits is.

Frank Raes

"Ik zou hem uit de ploeg laten, dan. Als hij ongeluk brengt ...", zegt Tess.

 

"Of hem net zetten, om hem toch iets te laten winnen", countert Frank Raes. "Kane zal starten, zonder enige twijfel."

 

"Al vind ik (zijn) ervaring ook een enorm overroepen begrip. Kijk maar naar Yamal, Williams, Güler en Mainoo: hoe volwassen spelen zij niet? Ze voelen het spelletje aan als een tweede natuur."

 

De voormalige commentator geeft zijn blik op waarom het (voorlopig) niet het EK van Harry Kane is.

 

"Engeland hangt niet altijd goed aan elkaar. Kane moet eruit en Watkins erin. Die eerste speelt bij wijze van spreken soms als verdedigende middenvelder, terwijl Watkins een échte diepe spits is. Dat maakt Bellingham ook beter, want het match niet altijd", oordeelt hij.

 

Bewijst hij dat alle twijfelaars ongelijk hebben?

Video niet meer beschikbaar
Onze excuses, maar deze video is niet langer te bekijken via sporza