Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

"1 seconde, dat is echt heel stom": Kopecky grijpt net naast roze trui, maar geeft eindwinst niet op

 za 13 juli 2024 15:53
Lotte Kopecky ging diep op de Blockhaus.

Met "The Hulk" als motivatie? Lotte Kopecky heeft in een loodzware koninginnenetappe een gooi gedaan naar de eindzege in de Giro Donne. De wereldkampioene moet nog 1 seconde achterstand goedmaken. "Het zal een heel spannende strijd worden."

Zou het stickertje op haar frame gewerkt hebben als inspiratie? Lotte Kopecky veranderde op de Blockhaus niet in een groene spierbundel, wel in een ijzersterke berggeit.

 

Ze beet zich vast in het achterwiel van roze trui Elisa Longo Borghini en snoepte haar nog wat bonificatieseconden af in de sprint. Het verschil in het algemene klassement voor de slotrit: amper 1 seconde.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"1 seconde, dat is echt heel stom", zei Kopecky. "Ik heb alles gedaan wat ik kon om de roze trui te pakken, maar Elisa was gewoon heel sterk vandaag."


"Er blijft nog één etappe over, dus het kan morgen een heel spannende strijd worden. Het wordt geen eenvoudige etappe met een mooie finale."


"Lidl-Trek zal er nu wel alles aan doen om de bonificatieseconden weg te werken. Ik heb alvast al een heel goede Giro gereden, dus we zien wel hoe het morgen gaat."

Longo Borghini: "Bang? Eerder bezorgd"

Elisa Longo Borghini mocht wel weer de roze trui aantrekken tijdens de podiumceremonie, maar heel blij keek de Italiaanse toch niet.

 

"Ik onderschat Lotte nooit", zei ze. "Ze leverde vandaag een uitstekende prestatie. Het lijkt altijd uit te draaien op een secondestrijd en een sprint tussen ons, en meestal wint ze."

 

"Ik draag nog altijd de roze trui, maar ze is nu wel heel dichtbij. Of ik bang ben? Dat niet, eerder bezorgd. Maar ik zal er mijn slaap niet voor laten, we zien morgen wel."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: