Belg Ajay Mitchell etaleert zijn klasse bij debuut in NBA Summer League

 di 9 juli 2024 09:52
Ajay Mitchell in het shirt van Oklahoma City Thunder.
Ajay Mitchell in het shirt van Oklahoma City Thunder.

Ajay Mitchell heeft zijn eerste minuten in het shirt van Oklahoma City gespeeld. In de Summer League, de zomercompetitie van de NBA, debuteerde de Belg sterk tegen Philadelphia, dat wel aan het langste eind trok.

Eerst en vooral: zeg niet zomaar NBA tegen de Summer League. De competitie valt wel onder de vlag van de NBA, maar is vooral gericht op het ontdekken van jong talent. Teams gaan er op zoek naar ontbrekende puzzelstukjes om hun kern te vervolledigen.

 

De selecties in de Summer League bestaan doorgaans uit rookies, tweedejaarsspelers en spelers uit de G-League. Iedereen heeft hetzelfde doel voor ogen: een plekje bemachtigen in de kern voor het komende NBA-seizoen.

 

Dat is ook de ambitie van Ajay Mitchell, die na de NBA Draft een zogenoemd "two-way contract" ondertekend heeft bij Oklahoma City. Bij de Thunder zal hij wellicht vooral in de G League aantreden, de satellietcompetitie van de NBA, maar hij kan indien nodig ook overgeheveld worden naar het NBA-team van OKC.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Maar een goeie campagne in de Summer League zou OKC, of een ander team, misschien wel kunnen overtuigen om de Belg nu al een volwaardig NBA-contract voor te schotelen. En daarvoor heeft hij vannacht alvast de eerste steen gelegd.

 

In de eerste Summer League-match van de Thunder kreeg Mitchell een basisplaats. Tegen Philadelphia stond onze landgenoot 28 minuten op het veld. Daarin was hij goed voor 14 punten, 4 assists, 3 rebounds, 3 steals en 2 blockshots.

 

Ondanks de nederlaag (102-92) was Mitchell daarmee wel een van de uitblinkers bij OKC. Donderdagnacht komt zijn team opnieuw in actie. Kan de Belg dan zijn veelbelovende start bevestigen?

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: