Messi mist panenka, maar Argentinië sleept zich met penalty's voorbij Ecuador naar halve finale Copa America

 vr 5 juli 2024 09:16
Messi miste een panenka in de strafschoppenreeks, maar gelukkig voor hem brak dat Argentinië niet zuur op.

Titelverdediger Argentinië heeft zich met veel moeite geplaatst voor de halve finales van de Copa America. De wereldkampioen, met Lionel Messi tussen de lijnen, klopte in Houston Ecuador na strafschoppen, nadat de wedstrijd op een 1-1-gelijkspel was geëindigd.

Lionel Messi was vooraf onzeker voor de kwartfinales door een blessure aan de rechterhamstring, maar kwam gewoon aan de aftrap bij La Albiceleste.

 

De Argentijnse sterspeler schilderde in de 35e minuut een corner op het hoofd van Alexis Mac Allister, die het leer doorkopte naar de volledig vrijstaande Lisandro Martinez.

 

De verdediger van Manchester United had veel tijd om na te denken, maar kopte zijn eerste interlanddoelpunt in een tijd voorbij de Ecuadoraanse goalie Alexander Dominguez.   

 

De Ecuadoranen kwamen sterker uit de kleedkamer en versierden na dik tien minuten in de tweede helft een penalty. De Ecuadoraanse topschutter aller tijden Enner Valencia ging achter de bal staan, maar zag zijn poging op de paal stranden.

 

De gelijkmaker kwam er pas in minuut 91, toen uitgerekend Union-speler Kevin Rodriguez de voorzet van John Yeboah in doel verwerkte.   

Penaltyheld Martinez

Daardoor kwam het uiteindelijk tot een strafschoppenreeks. Messi mocht de penaltyreeks aanvatten voor Argentinië, maar mikte zijn panenka op de bovenkant van de lat.


Gelukkig voor de 'Vlo' misten Angel Mena en Cercle Brugge-aanvaller Alan Minda namens Ecuador oog in oog met Emiliano Martínez en bleven zijn ploegmaats nadien foutloos.


Verdediger Nicolas Otamendi bezegelde het lot van de Ecuadoranen uiteindelijk. In de halve finales komt de wereldkampioen dinsdag uit tegen de winnaar van het duel tussen Venezuela en Canada.

 

Voor Ecuadoraans bondscoach Felix Sanchez betekende de nederlaag meteen het eind van zijn job. Hij werd na de partij ontslagen door de Ecuadoraanse voetbalbond. Sanchez was sinds maart vorig jaar aan de slag bij Ecuador.

copa america 2024

kwartfinales
Argentinië Ecuador 1-1 (4-2 n.s.)
Venezuela Canada 1-1 (3-4 n.s.)
Uruguay Brazilië 0-0 (4-2 n.s.)
Colombia Panama 5-0