"Na 20 minuten heb ik om vervanging geroepen": Thibaud Verlinden deelt pijnlijk verhaal over clash met Rafael Leão

 vr 5 juli 2024 08:13

In de schaduw van Cristiano Ronaldo bloesemde een nieuwe Portugese kroonprins: Rafael Leão. Krijgen we dit EK ook voor eens en voor altijd de doorbraak van de eeuwige belofte? "In de jeugd zag je al dat hij van een ander niveau was", vertelt Thibaud Verlinden in Dat is fussball het verhaal over zijn eerste ontmoeting met de Portugese spits.

Donyell Malen, Alessandro Bastoni, Ferrán Torres en Rafael Leão.


In de studio van Dat is fussball werd Thibaud Verlinden gevraagd naar de rode draad bij dit viertal op het EK. Wat blijkt, de aanvaller van Beerschot heeft al tegenover al deze spelers op het veld gestaan.


Toch roept het niet de beste herinneringen op bij hem, zeker zijn flashbacks naar de laatste in het rijtje: "Ja, die wedstrijd tegen Leão herinner ik me nog goed."


In de nationale jeugdreeksen - onder Gert Verheyen - vocht Verlinden een duel mano à mano uit tegen de rijzende ster van Portugal. "Ik stond toen rechtsachter en moest rechtstreeks op hem verdedigen."

 

"Ik weet nog goed dat ik na 20 minuten naar de bank riep om vervangen te worden", lacht de nieuwkomer in de Jupiler Pro League.

 

"Dat was niet best, maar toen zag je al dat hij van een ander niveau was."

Het is iemand die naast het veld ook zeer actief is.

Armin Shah in Dat is fussball

Ook panellid Armin Shah ging voor zijn voetbaltalkshow "Kick ’t met" al langs bij de Portugees.

 

"Hij had de dag ervoor een loodzware wedstrijd gehad tegen PSG. Dus we hebben hem gezegd dat we over de dingen zouden praten waar hij op dat moment zin in had."


Dat bleek muziek te zijn, zo verrast Leão met het opnoemen van enkele Nederlandstalige artiesten.


"Het is iemand die naast het veld ook zeer actief is: hij maakt ook zelf muziek, heeft zijn eigen kledingmerk, heeft al model gestaan voor een Belgisch kledingmerk ... Het is heel interessant dat hij die passies met ons deelde. Naar die weetjes gaan wij op zoek."

Vanavond staat Leão voor zijn match van de waarheid tegen Frankrijk.

Met Franky van der Elst, Thibaud Verlinden en Armin Shah
Franky van der Elst, Thibaud Verlinden en Armin Shah blikken vooruit op de kwartfinales van het EK voetbal, met daarin de voormalige tegenstanders van junior Verlinden, feest in Nederland bij Shah en Van Der Elst die een nieuwe taal leert.
woensdag 03/0732 min
Gerelateerd: