Yellow Tigers nemen in kwartfinale Challenger Cup vlot revanche tegen Zweden

 do 4 juli 2024 15:01
De Yellow Tigers wonnen hun kwartfinale tegen Zweden met 3-0.

De Belgische volleybalvrouwen hebben donderdag Zweden naar huis gestuurd op de Challenger Cup in de Filipijnse hoofdstad Manilla.  Ze wonnen hun kwartfinale met 3-0 (25-16, 25-23 en 25-22). Manon Stragier (17 punten) en Britt Fransen (12 punten) waren de uitblinkers.

De Yellow Tigers hebben zo revanche genomen voor de nederlaag vorige maand tegen Zweden in de halve finale van de Final Four in de European Golden League.

 

Zweden pakte toen ook de eindwinst, na een overwinning tegen gastland Tsjechië in de finale. De Tigers grepen brons na winst tegen Roemenië.

In de halve finale van de Challenger Cup nemen de Belgische volleybalvrouwen het op tegen Puerto Rico, dat in zijn kwartfinale met 3-0 won tegen Kenia. Die wedstrijd staat zaterdag om 9 uur Belgische tijd gepland.


De finale van de Challenger Cup is zondag om 12.30 uur Belgische tijd en de troostfinale zondag om 9 uur Belgische tijd.


De eindwinnaar van de Challenger Cup plaatst zich rechtstreeks voor de Nations League van volgend jaar. De Tigers zijn op basis van hun 13e plaats op de wereldranglijst ook al wel quasizeker van deelname.


De Belgische vrouwen doen het in Manilla zonder topspeelsters Silke Van Avermaet en Britt Herbots, die rust kregen na een lang seizoen. Ook Charlotte Krenicky ontbreekt na een polsoperatie.

Gerelateerd: