Gerlo na de nederlaag van Goffin: "Is de drive er nog? En waar ligt zijn prioriteit?"

 do 4 juli 2024 19:18
David Goffin
Zelden gezien: David Goffin geeft een 5-0-voorsprong weg in de beslissende set.

De pijnlijke nederlaag van David Goffin (33) op Wimbledon roept bij veel tennisliefhebbers een heleboel vragen op. Zo ook bij tenniscommentator Dirk Gerlo, die op zoek gaat naar de antwoorden die de malaise bij Goffin kunnen verklaren.

David Goffin leek voorzichtig aan het eerste hoofdstuk van een mooi tennisverhaal te schrijven. Opgepikt worden als lucky loser en in de 1e ronde 5-0 voorkomen in de beslissende set. Maar toen liep het mis.

 

"Tennis kan hard zijn", klonk het achteraf bij Goffin. Maar waar liep het nu écht mis? Tenniscommentator Dirk Gerlo verdiepte zich in de geheimzinnige zaak van het wonderbaarlijke verval.

 

"Ik heb zelden gezien wat Goffin gisteren overkwam. En ik zeg zelden, want ik heb het nog zien gebeuren, dat iemand met zo'n grote voorsprong de wedstrijd nog uit handen geeft."

 

Gerlo denkt spontaan aan Clijsters en Henin, die het als verliezer en winnaar meemaakten.

 

Maar wat is er dan gebeurd bij Goffin? "Ik vond hem correct in zijn analyse. Het ging over een gebrek aan energie, over tekortkomen tegenover een Machac die niets te verliezen had bij die 0-5-achterstand."

 

"Goffin zei dat hij zich de mindere tennisser voelde op de baan. Het is dan die schrik om het af te maken, het gevoel van verlamming op het moment van de waarheid", vat Gerlo de reactie van onze landgenoot samen.

Als Goffin een rol op het tweede plan voldoende vindt, moet een liefhebber dan tegen hem zeggen: "Stop ermee"?

Dirk Gerlo

"De vraag is waarom hij er op dat moment niet in slaagt om die tegenstander helemaal knockout te slaan. Is hij dat killerinstinct van de absolute toppers kwijtgespeeld? Vroeger kon hij dat met regelmaat, maar is die drive er nog?"

 

"Goffin zegt van wel, maar ik heb dat niet gezien. Ook een aantal mensen in zijn directe omgeving zagen dat niet en maken zich daar zorgen over. Komen daad en woord nog overeen als hij zegt dat hij beter wil worden?"


"De vraag is wat hij daarvoor moet doen en wie hem daarbij kan helpen. Ik heb begrepen dat ze in zijn omkadering een diepgaande analyse willen maken van Goffin. Hij is 33 jaar en wordt vader. Waar ligt zijn prioriteit?"

 

"Als Goffin zelf een rol op het tweede plan voldoende vindt, moet een tennisliefhebber hem dan zeggen: "Stop ermee"?"

 

"Dat is een beslissing die hij zelf zal moeten nemen", sluit onze tenniscommentator af.

Gerelateerd: