ATP klassement

naampunten
1
Jannik Sinner
9890
2
Novak Djokovic
8360
3
Carlos Alcaraz
8130
4
Alexander Zverev
6905
5
Daniil Medvedev
6445
6
Andrey Rublev
4420
7
Hubert Hurkacz
4235
8
Casper Ruud
4025
9
Alex De Minaur
3830
10
Grigor Dimitrov
3750

Zizou Bergs ontgoocheld na nederlaag op Wimbledon: "Heb niet mijn beste tennis gespeeld"

 di 2 juli 2024 13:20
Zizou Bergs verloor zijn eerste ronde op Wimbledon tegen de Fransman Cazaux.

Na een zenuwslopende partij van 4,5 uur heeft Zizou Bergs (ATP-82) het hoofd moeten buigen in de eerste ronde op Wimbledon tegen de Fransman Arthur Cazaux (ATP-98). "Het is zuur."

"Je wil die extra stap zetten en het is spijtig dat je die dan op een haartje mist", zei Zizou Bergs na afloop van de wedstrijd. 

 

Onze beste Belg kwam in de tiebreak van de laatste set terug van een 7-0-achterstand tot 8-8, maar verloor uiteindelijk met 10-8. "Van die laatse twee punten baal ik niet zo hard, die zijn gewoon goed gespeeld door hem. Het gaat mij om de zeven breakpunten die ik niet kon verzilveren doorheen de wedstrijd."

 

En dan was er nog die bal die uit leek te gaan, maar waarvan er geen call kwam en Bergs vergat een challenge aan te vragen. "Daar heb ik het heel moeilijk mee. Je bent zo aan het vechten met jezelf om niet te kraken en als het dan niet lukt, is dat zuur."

 

Bergs vindt dat hij zijn beste tennis niet heeft laten zien. "Maar op Roland Garros was dat ook het geval. Ik wou beter voor de dag komen. Over mijn mentale weerbaarheid valt wel iets goeds te zeggen. Het was 4,5 uur een rollercoaster van emoties. En fysiek gezien is zo'n lange match iets waar ik voorheen alleen maar van kon dromen."

 

"Chapeau voor Cazaux. Hij is nooit gekraakt ondanks het verlies van die tiebreaks, die breakballen en de druk op zijn opslag. Dan verdien je het ook wel om te winnen."

Chapeau voor Cazaux. Hij verdiende het om te winnen.

Zizou Bergs

Opnieuw verloor België van Frankrijk

Arthur Cazaux was blij met zijn felbevochten zege tegen Bergs. "Ik ben heel fier. Ik heb de laatste maanden wel wat tegengeslagen gekend in Miami en Barcelona, dus ik ben heel blij met mijn attitude doorheen de hele wedstrijd, ook al was mijn tennis niet altijd even goed."

 

"Ik heb me rustig kunnen houden toen het van een 7-0-voorsprong naar 8-8 ging." En zo heeft Frankrijk opnieuw gewonnen van België, nadat de Rode Duivels eerder op de avond 1-0 hadden verloren van Les Bleus. "Iemand uit het publiek zei me dat Frankrijk met 1-0 gewonnen had, dus ik was dubbel zo tevreden. "

 

"Ik speelde nog nooit zo'n lange wedstrijd, maar ik ben blij dat ik me zowel fysiek als mentaal sterk heb gehouden."

 

De Fransman neemt het morgen in de tweede ronde op tegen de Kazach Aleksander Boeblik (ATP-23).

Gerelateerd: