Wonderkind Bellingham na de omhaal: "Ik weet wat ik kan brengen op dat soort momenten"

 zo 30 juni 2024 21:56

"Who else?", vroeg Jude Bellingham zich af, oog in oog met de krioelende, juichende massa in Gelsenkirchen. Het fenomeen Jude Bellingham toonde zich opnieuw, een beslissende omhaal op een groot toernooi. "Wat andere mensen ook zeggen, ik heb het al eerder gedaan."

Het is natuurlijk wat, op je twintig al zo'n focuspunt zijn van land en club Real Madrid. Het maakt van Bellingham af en toe een onhebbelijke speler, die na de wedstrijd zich wel herinnert dat voetbal met elf gespeeld wordt.

 

"We hebben de match samen gewonnen. Niet alleen de individuele momenten van mij of Harry (Kane, red.). Kijk wie er op het veld kwam, Ivan Toney, Eberiche Eze, Cole Palmer... Bukayo Saka die naar linksachter zakte."

 

"Iedereen maakt opofferingen voor de ploeg. Het is dat soort energie die we nodig hebben en moeten vasthouden."

 

Natuurlijk was het wel zijn doelpunt dat de overwinning mogelijk maakte: "Ik weet wat ik kan brengen op dat soort momenten."

Negatieve energie

De kritiek in het thuisland penetreerde ook het kamp van The Three Lions. "Het was zwaar de afgelopen week om de negatieve energie af te houden." Aan zelfvertrouwen nooit gebrek bij Jude: "Wat andere mensen ook zeggen, ik heb het dit jaar voor Real Madrid al gedaan en eerder ook al voor Engeland."

 

"Ik ben gewoon blij om het team te helpen winnen."

 

Dit moet toch één van de mooiste momenten zijn in zijn prille carrière, vraagt de interviewer zich af: "Dat hangt ervan af. Als het een doelpunt is dat over twee weken helpt om de beker te winnen, dan zal het wel bij de mooiste horen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: