Noah Lyles imponeert met beste jaartijd op 200 meter, Sha'Carri Richardson grijpt naast olympisch ticket

 zo 30 juni 2024 11:27
Noah Lyles poseert naast een miniatuurversie van de Eiffeltoren.
Triomfeert Lyles over een maand ook aan de echte Eiffeltoren?

Noah Lyles heeft op de Amerikaanse selectiewedstrijden voor de Spelen in Parijs zijn hoogvorm nog eens in de verf gezet. Na de 100 meter won hij ook de 200 meter en dat in een snelste jaartijd. Bij de vrouwen werd Sha'Carri Richardson 4e, waardoor ze net naast een olympisch ticket grijpt op de dubbele hectometer.

Eerder deze week knalde de 26-jarige Noah Lyles nog naar de Amerikaanse titel en het bijhorende olympische ticket op de 100 meter. Een kunststukje dat Lyles vlotjes herhaalde op de 200 meter.

 

Met een tijd van 19"53 mag de bronzen medaille van Tokio zich ook meteen de snelste man van het jaar noemen op de afstand. In zijn zog snelden Kenny Bednarek (19"59) en Erriyon Knighton (19"77), 2e en 4e in Tokio, naar een startbewijs voor de Spelen in Parijs.

Net als op de 100m viel Christian Coleman (19"89) als vierde weer net af.

 

In de Franse hoofdstad zullen alle ogen gericht zijn op Noah Lyles. De Amerikaanse sprintsensatie mikt over een goeie maand op goud op de 100, 200, 4x100 en 4x400 meter.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Sha'Carri Richardson valt naast de selectie op de 200 meter

Bij de vrouwen kon Sha'Carri Richardson geen dubbel ticket boeken. Op de 100 meter toonde ze zich nog de snelste vrouw van 2024, maar op de 200 meter liep het allemaal iets minder vlot. Met een vierde plek valt ze op die afstand net naast de olympische boot.

 

Gabrielle Thomas (21"81), goed voor zilver in Tokio, stak er met kop en schouders bovenuit. Brittany Brown (21"90) en McKenzie Long (21"91) hielden Richardson (22"16) nog net van het podium. Zo trekt de VS met de drie snelste vrouwen van het jaar naar Parijs.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: