"Begrafenisstemming" en "spelers waren ferm aangeslagen": Ruben Van Gucht deelt menselijke kant van Duivelse avond

 do 27 juni 2024 09:52
Ruben Van Gucht gaf een inkijk in de menselijke kant van het verhaal.

Vreugde en verdriet lagen dicht bij elkaar in Stuttgart. De Duivels plaatsten zich wel voor de 1/8e finales op het EK, maar veroordeelden zichzelf tot de aartsmoeilijke linkertabelhelft. En daarbovenop moesten de Belgische spelers na hun matige wedstrijd ook nog eens een fluitconcert van de meegereisde supporters incasseren. "Er heerste een begrafenissfeer in de catacomben", deelde onze reporter Ruben Van Gucht zijn impressies in Dat is fussball.

Nee, het was niet meteen de vrolijkste avond voor de Rode Duivels.

 

Na een flauwe pot voetbal tegen Oekraïne werden de spelers getrakteerd op een fluitconcert door de Belgische fans. En dat hakte er duidelijk in.

 

"Ik heb in de catacomben en in de kleedkamer een begrafenisstemming aangetroffen", vertelde Ruben Van Gucht in Dat is fussball.

 

"Ik heb met vrij veel spelers ook nog informeel gesproken, wat normaal niet de gewoonte is. Die jongens waren er echt wel van aangeslagen. Oprecht. Ze hadden niet zien aankomen wat er gebeurd is met de fans."

 

"Er was na de partij geen euforisch gevoel, wat ze eigenlijk wel een beetje mochten hebben. Ze hebben zich nog altijd gekwalificeerd."

Ik vind dat de menselijke kant van het hele verhaal soms wordt vergeten.

Ruben Van Gucht

Van Gucht predikte dan ook wat meer begrip voor de Duivels. "Ik vind dat de menselijke kant van het hele verhaal soms wordt vergeten."

 

"Dat is zeker zo wanneer er een oordeel geveld moet worden. Maar daar staan gewoon 15 of 16 mensen. Mensen die kunnen falen."

 

"Journalisten, presentatoren, commentatoren ... die zijn ook niet elke dag even goed. Uiteraard kunnen spelers dat ook hebben."

 

En het kon ook een pak erger zijn, had Oekraïne gisteren gewonnen. "Dat is ook wat Kevin De Bruyne zei na de wedstrijd", legde Van Gucht uit.

 

"Moesten we spelen met het risico om nog een goal tegen te krijgen? Wat hadden jullie dan gezegd?", vroeg KDB zich af.

 

"En dat zullen jullie ook wel kunnen bevestigen. Als we uitgeschakeld zouden zijn, stond het land op zijn kop", verdedigde Van Gucht de Belgische kapitein.

 

Gelukkig is dat scenario van de baan en blijft de schade al bij al beperkt. Nu nog wachten op de grote verzoening tussen spelers en fans.

Kijk of luister naar de volledige aflevering:

Dat is fussball
Tess Elst ontleedt samen met haar sidekick en analisten de wedstrijden van het EK voetbal en snuift de sfeer op bij de Rode Duivels.
30 afleveringen
Gerelateerd: