Jeremy Doku erkent Duivelse werkpunten, maar draaide knop zelf snel om na Slovakije: "Ben een grote jongen"

 ma 24 juni 2024 13:40

Jeremy Doku is niet meer weg te denken op de linkerflank bij de Rode Duivels. De razendsnelle winger zorgt steeds voor dreiging. Maar tegen Slovakije liet hij zich ook betrappen op een volgens hem "technisch foutje". Een waar hij niet zwaar aan tilt. "Als je een voetballende ploeg bent, brengt dat risico's met zich mee", deelt Doku.

Jeremy Doku: een garantie op flitsen. Tegen Slovakije kwam daar ook een kleine jeugdzonde bij kijken. Een die hij afsluit in gesprek met Ruben Van Gucht.

 

"Natuurlijk was ik teleurgesteld", blikt de aanvaller terug. "Ik maakte een persoonlijk foutje waar ik verantwoordelijkheid voor neem. Maar ik wist dat ik die pagina snel moest omslaan."

 

Dat kon Doku in de (lange) dagen in de aanloop naar de match tegen Roemenië.

 

"De frustratie blijft even hangen, het is ook lang wachten op de volgende wedstrijd. Als je wint voelen die dagen tussen de matchen toch wat minder lang aan."

Ik ben niet boos op mezelf dat ik de bal daar heb gevraagd.

Jeremy Doku

Moest er op Doku ingepraat worden in die dagen? "Nee, dat was niet nodig. Fouten gebeuren eenmaal. Ik ben een grote jongen en ik kon het zelf aan."


De pas was volgens de winger "een technische fout" en niet meer. Hij vond dat hij ook daar de Rode Duivels kon helpen.

 

"Ik zag Castagne met de bal, hij vond geen aanspeelpunt. Op zich was de plek waar ik hem vroeg geen probleem. Ik kon de bal ook gewoon wegtrappen. Dat had ik ook moeten doen."

 

"Zo'n passes lukken meestal wel. Ik ben niet boos op mezelf dat ik de bal daar heb gevraagd. Als je een voetballende ploeg bent, brengt dat risico's met zich mee. We zijn ook geen robots", besluit hij over de fase.

Duivelse werkpunten

Doku droomt, dat staat vast. Van EK-winst met België, maar niet van individuele roem.

 

"Dat ik bij de beste dribbelaars hoor op dit EK? Met zulke statistieken ben ik niet bezig. Dat is gewoon mijn spel. Ik ben hier om zo ver mogelijk te geraken", zegt hij op de persconferentie. "Het gaat gewoon om winnen."

 

Dat deden de Duivels tegen Roemenië na een sterke match. Toch ziet de flankaanvaller nog werkpunten.

 

"Het grootste is efficiëntie. We moesten veel meer goals maken, waardoor we het onszelf makkelijker konden maken. Ook tegen Slovakije konden we gewoon winnen."

In Qatar was er meer ruis van de buitenwereld die de groep bereikte.

Jeremy Doku

Ook op stilstaande fases kan het nog beter: "Die hebben we nog niet herbekeken, maar ik voel aan dat we het lastig hebben. Zo geef je de tegenstander kansen én krijgen ze hoop."

 

Hoop die de Belgen - die blaken van zelfvertrouwen en goede sfeer - de kop moeten indrukken.

 

"In Qatar was er meer ruis van de buitenwereld die de groep bereikte", vertelt Doku over die goede vibe in het team. "Nu zitten we meer in onze bubbel. De sfeer is goed, zelfs na een nederlaag."

 

En dat de wereld nu naar België - en bij uitstek naar Doku - kijkt onder het vergrootglas? Dat laat hem koud.

 

"Op het vorige EK was ik 19 en kwam ik maar net piepen. Dat is nu helemaal anders. Maar zelfs nu ploegen weten wie ik ben, kan ik nog altijd mijn acties maken", besluit hij, klaar om te flitsen tegen Oekraïne.

Gerelateerd: