LIVEBLOG Rode Duivels - Thomas Meunier is aangekomen bij de groep: "Verrast door alle steun"

 ma 24 juni 2024 20:44
Meunier kwam met een grote glimlach aan in Duitsland.

In de aanloop naar hun derde en laatste groepsmatch op dit EK stond er vandaag voor de Rode Duivels een trainingssessie op het programma. Daarna spraken Jeremy Doku en Dodi Lukebakio met de pers. We volgen de dag van de Duivels op de voet op deze pagina.

Rode Duivels

20:43

Ik hoop dat ik het EK nu meer als speler kan beleven, en niet meer als fan.

Thomas Meunier
20:41
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
20:41
Meunier is aangekomen:
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
19:45

Meunier sluit vandaag aan bij de Rode Duivels

18:10

Meunier op weg naar Duitsland

Thomas Meunier is eindelijk op weg om bij de groep aan te sluiten in Duitsland. De onfortuinlijke verdediger, die uitviel in een oefenwedstrijd in de voorbereiding, deelde vanmiddag een foto op zijn Instagram-verhaal van in de vertrekhal van de luchthaven van Zaventem. Met de aankomst van Meunier zal de groep eindelijk compleet zijn.

14:36

Hoe erg het precies met Axel Witsel gesteld is, weten wij eigenlijk niet. Die informatie blijft, net als de opstelling, heel erg binnenskamers.

Ruben Van Gucht in Duitsland
14:35

Ruben Van Gucht woonde de ochtendtraining bij en stelde enkele vragen aan Jeremy Doku

13:10

Einde persconferentie

De persbabbel zit erop. Voor de persconferentie had onze reporter ter plaatse Ruben Van Gucht ook al een apart gesprek met Doku en Lukebakio. Daarover lees je straks meer op onze website.

13:08

De andere landen? Ik wil niet vergelijken. Wij hebben onze ploeg, met goeie spelers. Wij hopen samen iets moois te doen en zijn echt gemotiveerd. Ik denk dat wij bij de grote landen horen.

Dodi Lukebakio
13:06

Lukebakio: "Veel vertrouwen"

Hoe belangrijk is Tedesco voor Lukebakio? "Ik ben gekomen in een gouden generatie, maar nu is er een nieuwe coach en een nieuwe generatie", klinkt het.

"Het is wel heel mooi dat hij mij vertrouwt. Ik heb een goeie relatie met hem en ik voel veel vertrouwen op het veld. Dat geeft me altijd heel veel zin."

13:05

Ik heb voor 5 jaar getekend bij Sevilla. Mijn hoofd is zeker nog daar. Ik ben sterker teruggekomen na mijn blessure. Hopelijk kan ik de club nog helpen.

Dodi Lukebakio
13:04

Dodi Lukebakio: "Ik heb een persoonlijke analist. Ik heb iemand nodig die mij kent en mij pusht, die weet waar ik naartoe wil. Mij helpt dat enorm."

13:03

Ik voel me ook goed in het centrum, maar vanaf de flanken kan ik wel het gevaarlijkst zijn.

Dodi Lukebakio
13:02

Instinct versus ervaring

Hoeveel instinct zit er in het spel van Lukebakio? "Ik probeer een goeie mix te hebben tussen instinct en ervaring."

13:01

Ik ben geschorst, maar ik kijk wel uit naar woensdag. Ik zal zeker supporteren, het is een heel belangrijke wedstrijd. Maar ik ben geen nerveus type.

Dodi Lukebakio
13:00

"Praten in de groep over het geloof"

12:59

Lukebakio: "We praten over alles, ook over ons geloof"

"Mijn kracht komt van mijn geloof en mijn familie. Dat is mijn spirituele kant", verklapt Lukebakio.

"Er zijn nog jongens die gelovig zijn. Daar spreken we soms ook over in de groep. Wij kunnen over alles praten. Het geloof hoort daar ook bij."

12:58

Het shirt van de Rode Duivels aantrekken geeft mij altijd een heel goed gevoel. Het is altijd speciaal. Het is leuk om te horen dat jullie vinden dat ik het altijd goed doe bij de Duivels, dat is een mooi compliment.

Dodi Lukebakio
12:56

"Trainer vertrouwt mij"

Was Lukebakio verrast door zijn basisplaats tegen Roemenië? "Niet echt. Ik doe mijn best op de training en ik sta altijd klaar", zegt hij.

"De trainer vertrouwt mij. Hij weet wat hij aan mij heeft. Hij kent mij goed en weet wat ik kan brengen."

"Ik doe mijn best en ik sta klaar. En wanneer ik kan spelen, probeer ik belangrijk te zijn voor de ploeg."

12:55

Wie mij moet vervangen? Dat moet de trainer beslissen. We hebben goeie spelers. Die concurrentie is een luxe. We zullen zien wie speelt.

Dodi Lukebakio
12:54

"Ken het hier goed"

Dodi Lukebakio heeft een verleden in Duitsland. "Ik ken alle stadions goed. Het is dicht bij huis. Het is leuk om hier te kunnen spelen op het EK. Ik hoop dat we zo ver mogelijk kunnen geraken en hier een mooi verhaal kunnen schrijven."

12:54

We lachen veel, maar we zijn geconcentreerd voor de match van woensdag.

Dodi Lukebakio
12:53

"Zou die tweede gele kaart wel altijd opnieuw pakken"

12:52

Lukebakio: "Lastig dat ik geschorst ben"

Jeremy Doku heeft plaatsgemaakt voor Dodi Lukebakio. Baalt hij van zijn tweede gele kaart, waardoor hij geschorst is?

"Dat was niet makkelijk. Ik had niet gedacht dat ik zo snel twee gele kaarten zou krijgen", vertelt hij.

"Het is wel heel lastig. Het was dom, maar je kunt niet altijd alles controleren. Ik ben helaas geschorst. Ik heb de knop wel al kunnen omdraaien. Maar ik ga nu supporteren voor de ploeg. Ik heb er vertrouwen in."

12:50

Pep Guardiola is heel intens. Hij heeft enorm veel passie. Hij is een perfectionist. Dat word je zelf ook wanneer je bij City speelt.

Jeremy Doku
12:48

"Goeie connectie met Romelu en Kevin"

"Romelu en ik kunnen alles tegen elkaar zeggen op het veld. We hebben een goeie connectie. Dat heb ik ook met Kevin, omdat ik met hem samen speel bij City", vertelt Doku.

"De toekomst van Kevin bij de Rode Duivels? Ik hoop dat hij nog lang blijft spelen, want hij is nog altijd heel indrukwekkend."

12:47

Ik ben nog steeds de Jeremy van Anderlecht of Rennes. Ik voel me geen ster. Zo ben ik niet.

Jeremy Doku
12:46

Welke kwaliteiten van De Bruyne of Lukaku zou Doku wel willen? "Van Kevin de traptechniek en van Romelu zijn kracht."

12:45

Na mijn fout in die eerste match die tot het doelpunt leidde, was ik wel gefrustreerd. Maar zulke dingen moet je achter je laten.

Jeremy Doku
12:44

"Niet bezig met mijn statistieken"

12:43

Doku: "Niet bezig met mijn statistieken"

"Dat ik bij de beste dribbelaars hoor op dit EK? Met zulke statistieken ben ik niet bezig. Dat is gewoon mijn spel. Ik ben hier om zo ver mogelijk te geraken", zegt Doku.

"Als mijn dribbels slagen, betekent het dat ik goed speel, maar het gaat wel om winnen. Ik wil goed spelen én winnen.

12:42

Iedereen weet hoe belangrijk Kevin De Bruyne is voor ons.

Jeremy Doku
12:41

"Lukaku voelt zich goed

Hoe gaat het mentaal met Romelu Lukaku? "Hij heeft nog geen geluk gehad, maar hij is wel gelukkig."

"Hij is nog altijd belangrijk voor de ploeg. Misschien is hij stilaan wat bang om te juichen, maar hij voelt zich wel goed", lacht Doku.

12:40

We moeten tegen Oekraïne gewoon focussen op onszelf. We hebben de kwaliteiten. Als we onze kansen afmaken, mag het geen probleem zijn.

Jeremy Doku
12:38

"Genieten van Musiala"

Van wie heeft Doku dit toernooi al genoten? "Musiala is wel een speler waar ik graag naar kijk. Daar heb ik dit EK al van genoten", klinkt het.

"Of ik ook in dat rijtje met jongens als Musiala of Yamal thuishoor? Dat is aan jullie om te beslissen."

12:37

Mijn snelheid? Sommige spelers zouden mijn snelheid wel willen, ja. Maar ik zou ook wel de traptechniek of het kopspel van andere spelers willen.

Jeremy Doku
12:36

"Kijk naar mijn tegenstanders"

Is Doku ooit onder de indruk van de tegenstand? "Ik kijk wel tegen wie ik speel, dat is wel belangrijk. Ik heb mijn sterke punten, maar je moet wel weten wat het beste werkt, zodat je niet voor verrassingen komt te staan."

"Oekraïne? Daar heb ik nog niet naar gekeken. Ik weet nog niet tegen wie ik speel en of ik zal spelen."

12:35

Op het vorige EK was ik 19 en was ik nog niet zo bekend. Ik kwam nog maar net kijken. Dat is nu helemaal anders. Maar zelfs nu ploegen weten wie ik ben, kan ik nog altijd mijn acties maken.

Jeremy Doku
12:34

"Guardiola wil me niet veranderen"

12:33

"Guardiola wil me niet veranderen"

Is Jeremy Doku een andere voetballer geworden bij Manchester City? "Ik weet nu meer van voetbal. Je speelt ook met en tegen betere spelers, onder een heel goeie coach", klinkt het.

"Ik heb veel bijgeleerd. Er waren goeie momenten en mindere momenten."

"Guardiola? Hij weet wat voor speler ik ben. Hij wil me niet veranderen. Ik mag vrijuit spelen en hij vertrouwt erop dat ik de juiste beslissingen zal maken, wanneer ik acties kan doen."

12:32

Scoren is een werkpuntje, maar het is wel positief dat we zoveel kansen creëren. Nu moeten we ze nog afmaken. Daar zijn we ons bewust van.

Jeremy Doku
12:31

"Ik speel liefst op links"

12:30

Doku: "Voel me best op links"

Jeremy Doku speelde al op beide flanken dit toernooi. "De bondscoach zegt gewoon waar ik moet spelen, waar hij mij nodig heeft", zegt de flankaanvaller.

"Ik voel me zelf het best op links, maar ook als ik op rechts moet spelen is dat geen probleem."

12:29

Doku als eerste

De eerste die aanschuift voor de persconferentie is Jeremy Doku. Daarna volgt ook nog Dodi Lukebakio.

11:15

Veel lachende gezichten tijdens ontspannen opwarming

11:15

Einde open training

Het open gedeelte van de training zit er nu op. De Rode Duivels trainen nog even voort achter gesloten deuren.

Om 12.30 uur spreken Jeremy Doku en Dodi Lukebakio met de pers. Wat zij te vertellen hebben, is uiteraard hier te volgen.

11:09

De sfeer zit goed: Doku, Mangala en Bakayoko dollen met elkaar

11:08

Geen Meunier

Naast Axel Witsel is Thomas Meunier de enige Rode Duivel die op dit moment nog ontbreekt. De rechtsachter zou vanavond arriveren in het trainingskamp van de Belgen.

10:59

Ontspannen opwarming

We zien de klassieke opwarmingsoefeningen zoals we ze intussen al wel kennen. Het gaat er voorlopig nog ontspannen aan toe, de intensiteit is niet al te hoog.

Het tactische gedeelte zal voor straks zijn, maar daar is de pers uiteraard niet meer welkom. Wij mogen er alleen het eerste kwartiertje bij zijn.

10:58

Geen Witsel

We zien Axel Witsel geen rondjes meer draaien op zijn hometrainer, maar de verdediger is ook niet naar buiten gekomen voor de groepstraining. Zijn liesblessure speelt hem wellicht nog te veel parten.

10:54

We zien de bondscoach nog even een praatje maken met Jan Vertonghen. De oefensessie gaat zo dadelijk beginnen.

10:48

Daar zijn nu ook de andere spelers, met onder meer al Faes, Tielemans en De Cuyper. Komt ook Witsel naar buiten of blijft hij op zijn hometrainer zitten?

10:42

Doelmannen als eerste

Zo, de spieren zijn warm. Zoals meestal zijn het de 3 keepers die als eerste op het trainingsveld verschijnen, in het gezelschap van keeperstraining Max Urwantschky.

10:42

Terwijl de spelers warm draaien op de hometrainer overschouwt technisch directeur Franky Vercauteren het trainingsveld. Dat lijkt er in elk geval pico bello bij te liggen.

10:34

Witsel op de hometrainer

Intussen hebben ook de andere spelers hun weg gevonden naar de fitnessruimte. Ook Axel Witsel draait rondjes op de hometrainer. Kan hij dadelijk ook meetrainen op het veld?

10:34

Axel Witsel fietst de benen los

10:30

De bus met de Rode Duivels is gearriveerd aan het trainingscomplex. In de fitnessruimte zien we hoe de 3 doelmannen zich op een hometrainer klaarmaken voor de training.

10:25

Vlak voor de training heeft het oefenveld van de Rode Duivels nog een extra sproeibeurt gekregen. De bal zou dus lekker moeten glijden zo dadelijk.

09:59

Vraagtekens

Twee vragen waar we straks een antwoord op hopen te krijgen: is Thomas Meunier weer helemaal fit? En hoe gaat het met Axel Witsel?

Meunier miste de eerste twee wedstrijden met een blessure, maar zou vandaag aansluiten bij de groep. De training van vandaag zou wel nog te vroeg komen voor de rechtsback.

En Witsel herviel vorige week in zijn blessure en reisde zaterdag niet mee naar Keulen voor de match tegen Roemenië. Zien we hem straks op het trainingsveld?

09:48
09:42

Het programma

De Rode Duivels hebben vandaag één trainingssessie op hun programma staan. Om 10.30 uur worden ze op het oefenveld verwacht.

De eerste 15 minuten van de training zijn open voor de pers, daarna moeten de camera's afdruipen.

Na de training worden twee spelers om 12.30 uur verwacht op de persconferentie. Vandaag zijn dat flankaanvallers Jeremy Doku en Dodi Lukebakio.

09:41
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
09:39

Welkom

Goeiemorgen! Nieuwe week, zelfde stramien voor de Rode Duivels. Er wordt straks getraind, waarna de media welkom is op de persbabbel. We volgen alles hier op de voet.