Cant (2e) is emotioneel na BK: "Geen mooiere afsluiter van carrière, al hoop ik nog naar Olympische Spelen te mogen"

 zo 23 juni 2024 15:44
Sanne Cant versloeg Justine Ghekiere in de sprint om de tweede plaats.

Alleen maar tevreden gezichten na de finish van het Belgisch kampioenschap bij de vrouwen in Zottegem. Sanne Cant (2e) en Justine Ghekiere (3e) konden zich makkelijk neerleggen bij de dominantie van Lotte Kopecky. “De tweede plaats was het hoogst haalbare”, klonk het in koor.

Sanne Cant: "Hopelijk nog naar Olympische Spelen"

Sanne Cant reed haar laatste BK met een dubbel doel in gedachten. De 33-jarige van Fenix-Deceuninck wilde haar carrière mooi afsluiten en aast op een plekje in de olympische selectie. Ze was dan ook emotioneel. "Ik had het even moeilijk na de aankomst."

"Ik kan mijn carrière niet mooier afsluiten dan dit. Ik hoop dat ik nog naar de Spelen mag en dan heb ik alles meegemaakt wat ik kon meemaken. Het is mijn tweede keer op het podium van het BK. In 2018 was ze derde achter Annelies Dom en Valerie Demey.

"Maar nu sta ik naast de mooiste trui in het peloton. Die foto zal een heel mooi plaatsje in mijn living krijgen."

Aan winnares Lotte Kopecky was niets te doen vandaag. "Natuurlijk koers je om te winnen, maar vandaag ben ik zeker tevreden met de tweede plaats. De allerbeste vrouw in koers heeft verdiend gewonnen. Tweede is dan mooi."

"Toen Kopecky aanging, zat ik op de slechtste positie om te reageren. Ik kwam nog tot op een meter, maar toen versnelde ze nog eens en ontploften mijn benen. Toen was het schakelen om die tweede plaats binnen te halen."

In de sprint om de tweede plaats moest ze wel nog even opletten met Ghekiere. "Het was een lastige aankomst, maar ik had alles onder controle. Sprinten is sowieso een risico, maar ik moest gewoon doorrijden tot op de meet."

Justine Ghekiere: "Blij met podiumplaats"

Voor Justine Ghekiere was het de eerste keer dat ze op het podium mocht op een BK. "Jammer genoeg werd ik net niet tweede, maar ik ben heel tevreden met de podiumplaats. Dat was het hoogst haalbare."

Ghekiere probeerde Kopecky te volgen toen ze haar beslissende versnelling inzette, maar had een mechanisch probleem. "Ik wou net schakelen toen Kopecky aanging, maar het duurde even vooraleer mijn ketting juist lag. Daarna heb ik het wel nog geprobeerd, maar ik kon het tempo niet volhouden."

"Lotte is een klasse apart. We zaten achteraan zeker niet stil, maar ze bleef gewoon uitlopen."

In de sprint voor de tweede plaats werd Ghekiere door Cant geklopt. "Ik ben niet zo explosief en wou dus in het wiel van Cant zitten. Jammer genoeg lukte dat niet en werd ik dus derde. Maar ik ben daar wel heel tevreden mee."

Gerelateerd: