Red Flame Marie Detruyer (20) volgt Tessa Wullaert naar Inter Milaan

 vr 21 juni 2024 12:35
Detruyer tekent in Milaan een contract voor drie seizoenen.

Een geheim was het niet meer, maar nu is het ook officieel: Marie Detruyer verlaat OH Leuven en trekt naar Inter Milaan. De 20-jarige Speelster van het Jaar in de Belgische competitie volgt zo in de voetsporen van Tessa Wullaert, die twee weken geleden al naar Inter verkaste. 

Marie Detruyer heeft er een topseizoen op zitten. De technisch vaardige middenvelder groeide op haar 20ste uit tot dé bepalende figuur bij OHL, waarmee ze derde werd in de competitie en ook de bekerfinale haalde.

 

Die prestaties lokten snel interesse uit grote Europese competities. Toen Detruyer vorige maand tot Speelster van het Jaar in de Lotto Super League werd verkozen, was haar nakende toptransfer naar het buitenland al een publiek geheim.

 

Vrijdag werd die transfer ook geofficialiseerd: Detruyer trekt voor drie seizoenen naar Inter, afgelopen seizoen de nummer vijf in de Serie A.

 

"Ik ben heel gelukkig om bij deze mooie club te tekenen en kan niet wachten om aan het seizoen te beginnen", zei onze landgenote in een eerste reactie op sociale media.

 

Detruyer is al de tweede Red Flame die deze zomer naar Inter verkast. Twee weken geleden maakte Tessa Wullaert al de overstap naar de Nerazzurri, zij komt over van het Nederlandse Fortuna Sittard.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: