Naomi Van den Broeck plaatst zich ook voor 400 meter op Olympische Spelen

 vr 21 juni 2024 21:01
Naomi Van den Broeck
Naomi Van den Broeck een week geleden op de Nacht van de Atletiek in Heusden-Zolder.

Naomi Van den Broeck heeft een tweede discipline aan haar olympisch programma toegevoegd. Naast de 4x400 meter met de Belgian Cheetahs mag ze deze zomer ook individueel de 400 meter lopen in Parijs. Met 50"80 dook ze onder de olympische limiet (50"95).

Naomi Van den Broeck heeft zich op de World Athletics Continental Tour in Madrid geplaatst voor de Olympische Spelen in Parijs. Ze won de 400 meter in een dik persoonlijk record: 50"80. Eind mei liep de atlete het rondje nog in 51"59.

 

In Madrid genoot Van den Broeck van een ideale hoogteligging van iets meer dan 600 meter, maar vooral van haar eigen supervorm.

 

Met haar nieuwe toptijd springt ze naar de tweede plaats op de Belgische ranking aller tijden, voorbij Kim Gevaert (51"45), Camille Laus (51"49) en Helena Ponette (51"51). Alleen Cynthia Bolingo is sneller met 49"96.

Ook 400 meter horden in Parijs?

Met wat meeval loopt Naomi Van den Broeck 3 nummers op de Olympische Spelen. Naast de 400 meter en de 4x400 meter probeert ze morgen in Genève nog een startplaats af te dwingen voor de 400 meter horden.

Bert en Bavo gaan Olympisch
Bavo en Bert bereiden zich voor op de Olympische Spelen in Parijs met Belgische topsporters. Samen leren ze de atleet én zijn of haar discipline kennen. Bloed, veel zweet en tranen verzekerd.
9 afleveringen
Gerelateerd: