Zo ziet een EK-dag van Koen Casteels eruit: "Golf is alleen jij met je bal, dan denk je niet aan voetbal"

 do 20 juni 2024 11:24

Op de WK's in 2018 en 2022 speelde hij geen minuut, nu is Koen Casteels de nummer 1 onder de lat op het EK in Duitsland, "zijn tweede thuis". De doelman van de Rode Duivels neemt je een dagje mee in zijn zog.

Een EK in Duitsland, voor Koen Casteels voelt het aan als een thuismatch. "Ik heb er meer dan een derde van mijn leven doorgebracht", vertelt hij. "Het is wel speciaal om nu in een vertrouwde omgeving, in vertrouwde stadions een EK te spelen."

 

Hoe ziet een dagje van de doelman eruit in Ludwigsburg? "'s Morgens staan we op, ontbijten we en vaak volgt dan een videomeeting met de trainer en de ploeg. Dan gaan we richting het veld:  in de gym opwarmen, op het veld opwarmen en dan de training."

 

In de namiddag is er ruimte voor andere activiteiten. Terwijl de jongere spelers liever achter de Playstation kruipen, kiest Casteels steevast voor het golfterrein.

 

"Golf is alleen jij met je bal, dus dan denk je ook niet aan voetbal of aan andere dingen. Dat is ook wel eens leuk om gewoon met een 4 tot 5 man op de golfcourse te staan", zegt hij

Het is belangrijk om nu als nationale ploeg op dezelfde golflengte te zitten

Koen Casteels

Casteels behoort ondertussen bij de oudgedienden van de Rode Duivels. "Ik word eind deze maand 32 jaar, dus dat is anders dan op het WK van 2018 waar er nog veel spelers ouder waren dan ik. Nu ben je bij de oudste."

 

"Dat is een ander gevoel, maar anderzijds zijn het ook gewoon jongens die heel veel kwaliteit hebben op het veld. Het niveau op de training is nog altijd heel hoog."

 

De nummer 1 weet wel waar de sleutel ligt tot succes. "Het is belangrijk om nu als nationale ploeg op dezelfde golflengte te zitten, zodat iedereen weet wat er verlangd wordt van elkaar."

 

"Het is natuurlijk ons doel om zo ver mogelijk te geraken. Maar op een EK zijn er ook geen gemakkelijke wedstrijd en dat moet goed in ons achterhoofd zitten."

 

"Als we de groepsfase overleven, dan zal de vorm van de dag bepalend zijn. Het is maar één wedstrijd. En de loting moet een beetje meevallen. We gaan er alleszins alles aan doen om zo ver mogelijk te geraken."

Gerelateerd: