Katie Archibald, concurrente van Lotte Kopecky op de piste, mist de Spelen na slipper in de tuin

 do 20 juni 2024 14:36
Katie Archibald.

Katie Archibald (30) past voor de Olympische Spelen in Parijs. De Britse heeft haar enkel gebroken bij een uitschuiver in haar tuin. Op de Spelen van Tokio won ze goud op de ploegkoers. In Parijs zou ze een belangrijke tegenstander van Lotte Kopecky geweest zijn. 

British Cycling bracht vandaag het slechte nieuws rond Katie Archibald naar buiten. De Britse is een kanjer op de piste en op haar erelijst pronken meerdere Europese en wereldtitels.

 

In Parijs zou ze een kanshebber op meerdere onderdelen geweest zijn, maar Lotte Kopecky hoeft de Britse dus al zeker niet te vrezen op de Franse piste.

 

In de zomer van 2022 werd Archibald getroffen door een persoonlijk drama. Haar partner, de Schotse renner Rab Wardell, overleed onverwacht. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.