De klokken luiden: Bert en Bavo maken (pijnlijk) kennis met gewichtheffen

 vr 21 juni 2024 11:28
Bert en Bavo gaan op bezoek bij Nina Sterckx.

In hun olympische rondreis bij de Belgische topsporters houden Bert en Bavo vandaag halt in Gent. Nina Sterckx (21) verwelkomt hen voor een spoedcursus gewichtheffen. Een eitje voor onze proefkonijnen? Spoiler alert: voor enkele lichaamsdelen was het een minder aangename kennismaking.

Nina Sterckx wil in Parijs schitteren in de categorie tot 49 kilogram. Tijdens haar voorbereiding op de Spelen maakte ze nog even tijd voor Bert en Bavo, onze twee zwaargewichten.

 

Sterckx leert hen de kneepjes van het vak. Ons duo leert hoe belangrijk lenigheid is en wat nu net de grootste misvatting is bij het gewichtheffen.

 

Beenspieren zijn enorm belangrijk en dan heb je als ex-renner toch een streepje voor? Bert en Bavo nemen de proef op de som en dagen elkaar uit. 

 

Hoeveel kilogram tillen ze boven hun hoofd en komen ze ongeschonden uit hun doop? Ontdek het in de verse aflevering van onze reeks. 

Bekijk de volledige aflevering met Nina

Bekijk alle afleveringen ook op VRT MAX

Bert en Bavo gaan Olympisch
Bavo en Bert bereiden zich voor op de Olympische Spelen in Parijs met Belgische topsporters. Samen leren ze de atleet én zijn of haar discipline kennen. Bloed, veel zweet en tranen verzekerd.
9 afleveringen
Gerelateerd: