Vollering slaat dubbelslag: Nederlandse pakt laatste etappe en is eindwinnares Ronde van Zwitserland

 di 18 juni 2024 17:54
Bij de mannen was het Yates die de eindoverwinning op zak stak, bij de vrouwen Vollering.

Veni, vidi, vici. In de laatste etappe van de Ronde van Zwitserland heeft Demi Vollering haar dominantie nog eens onderstreept met ritwinst. Na de Ronde van Spanje, Itzulia en Burgos mag de vicewereldkampioene nu ook de Ronde van Zwitserland op haar naam schrijven. 

In het voorjaar was het een verhaal van net niet voor Demi Vollering, maar in de rittenkoersen verandert alles wat de 27-jarige Nederlandse aanraakt in goud. Ze won afgelopen week 3 van de 4 ritten en pakte daarbovenop nog de eindoverwinning en de puntentrui. 

De vierde en laatste etappe van 127 kilometer werd gekleurd door veel aanvalswerk. Vollering werd onder druk gezet door verschillende van haar concurrentes, maar brak niet. 

 

In de finale ging de renster van SD Worx-Protime naar de leiding met Italiaans kampioene Elisa Longo Borghini, de Australische Neve Bradbury en de Poolse Katarzyna Niewiadoma.

 

Die vier bestookten elkaar onophoudelijk met aanvallen, maar sprintten uiteindelijk voor de ritwinst. Vollering won vlot voor Longo Borghini en Bradbury.

uitslag rit 4
1. Demi Vollering 127,5 km in 3u17'53"
2. Elisa Longo Borghini (Ita) z.t.
3. Neve Bradbury (Aus)  
4. Katarzyna Niewiadoma (Pol)
 
5. Steffi Häberlin (Zwi) op 42"
  rittenschema Ronde van Zwitserland vrouwen
        winnaar leider
15/06 rit 1 Villars-sur-Ollon - Villars-sur-Ollon 58,6 km Demi Vollering Demi Vollering
16/06 rit 2 Aigle - Villars-sur-Ollon (ITT) 15,7 km Demi Vollering Demi Vollering
17/06 rit 3 Vevey - Champagne 125,6 km Neve Bradbury Demi Vollering
18/06 rit 4 Champagne - Champagne 127,5 km Demi Vollering Demi Vollering

Demi Vollering heeft in het eindklassement respectievelijk anderhalve minuut voorsprong op de rest van het podium, Bradbury en Longo Borghini. Op de erelijst volgt de Nederlandse kampioene haar Zwitserse ploeggenote Marlen Reusser op.

Gerelateerd: