Thomas Buffel wordt coach Jong Genk: "Vandaag kom ik terug thuis"

 di 18 juni 2024 16:20
Buffel maakt volgend jaar zijn debuut als hoofdcoach.

Oude liefde roest niet. Thomas Buffel keert terug naar het vertrouwde nest en wordt coach van Jong Genk. Daar volgt hij Jelle Coen op. 

Met een filmpje luidde Racing Genk de terugkeer van Thomas Buffel in.  Als speler speelde de Limburger 388 wedstrijden voor de Genkenaars. Daarmee topt Buffel nog steeds het lijstje met de meeste wedstrijden ooit voor KRC Genk.

Buffel verdiende zijn strepen in het trainersvak als assistent van Yves Vanderhaeghe bij Cercle Brugge en als assistent-coach van de Belgische U19 en U23. Bij die laatste neemt hij nu afscheid om het roer over te nemen bij Jong Genk. 

 

“Toen KRC Genk mij het aanbod deed om de coaching van Jong Genk over te nemen, heb ik geen seconde getwijfeld", glundert Buffel. "Als speler heb ik prachtige momenten beleefd op deze club."

 De Genkse jeugdopleiding bulkt van de jonge talenten. Die wil ik verder klaarstomen.

Thomas Buffel

"Bij Jong Genk wil ik verdergaan in die ingeslagen weg. De Genkse jeugdopleiding bulkt van de jonge talenten. Die wil ik verder klaarstomen in de Challenger Pro League zodat ze vervolgens de stap richting de eerste ploeg kunnen zetten”, aldus de kersverse coach van Jong Genk.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.