Red Panthers niet met D'Hooghe, wel met doelvrouw Picard naar Parijs: "Ze zit in de vorm van haar leven"

 di 18 juni 2024 22:39
Elodie Picard
Elodie Picard in actie bij de nationale ploeg.

De nationale hockeyvrouwen zullen op het olympisch toernooi in Parijs met Elodie Picard in doel spelen. "Geen gemakkelijke keuze", vertelt bondscoach Raoul Ehren over de keeperskwestie bij de Red Panthers.

Elodie "Elo" Picard is de 26-jarige keepster die een sterk seizoen speelde voor Antwerp en een transfer versierde naar de Nederlandse vicekampioen SCHC.

 

Dat zag ook de staf van de Red Panthers. Bondscoach Raoul Ehren en zijn team hakten de knoop door en gaven Picard de voorkeur op de ervaren Aisling D'Hooghe.

 

De keepster met meer dan 200 caps achter haar naam moet tevreden zijn met een rol als reserve (buiten het olympisch dorp). Elena Sotgiu is als derde doelvrouw niet geselecteerd voor de Olympische Spelen.

 

Ehren: "We hebben drie doelvrouwen van topniveau. Het was geen gemakkelijke keuze. Aisling is een fantastische keepster, maar Elodie zit momenteel in de vorm van haar leven en kreeg daarom de voorkeur."

Ik keek gewoon uit naar de bekendmaking.

Elodie Picard

"Het is lang geleden dat we een echte eerste keus hadden in doel", pikt Picard in. 

 

"Voor de selectie zei ik tegen mezelf: "Oké, ik heb alles gedaan wat ik kon doen, we zullen zien wat er gebeurt"."

 

"Je kunt de keuzes van de coach niet op het laatste moment beïnvloeden. Dus ik keek gewoon uit naar de bekendmaking."

 

Voor Picard wordt het haar eerste deelname aan de Olympische Spelen. "We handhaven ons nu al een jaar of twee in de top 5. Je zou kunnen zeggen dat we naar Parijs gaan om te presteren en mogelijk voor een medaille."

 

De Belgische hockeyvrouwen spelen op het olympisch hockeytoernooi in Parijs (27 juli - 9 augustus) in de groepsfase tegen China, Frankrijk, Japan, Nederland en Duitsland. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Bert en Bavo gaan Olympisch
Bavo en Bert bereiden zich voor op de Olympische Spelen in Parijs met Belgische topsporters. Samen leren ze de atleet én zijn of haar discipline kennen. Bloed, veel zweet en tranen verzekerd.
9 afleveringen
Gerelateerd: