Belg in Slovakije voelt respect voor ons "superteam": "Maar onze knokkers hopen stilletjes op gelijkspel"

 ma 17 juni 2024 11:51
Wat kunnen de vechters van Slovakije tegen de Rode Duivels?

Jagen onze Duivels de tegenstand nog schrik aan? Als we een landgenoot in Slovakije mogen geloven alvast wel. "Het respect is groot, maar ergens hopen de Slovaken toch om een goaltje te kunnen stelen", vertelde Gerdi Vanfleteren deze ochtend op Radio 1.

David tegen Goliath is misschien wat overdreven, maar voor hun eerste partij op het EK zijn de Rode Duivels wel torenhoog favoriet.

 

Een rolverdeling waar ze zich ook in Slovakije kunnen in vinden. "Ze kijken hier echt uit naar vandaag. Dit is voor hen een uitdaging om tegen - zoals ze het hier noemen - een superteam te mogen spelen", vertelt Gerdi Vanfleteren.

 

Hij woont al 23 jaar in Slovakije en kan dus als geen ander de lokale sfeer doorgronden. "Het leeft hier zeker en vast, al is voetbal hier niet de nummer 1 sport", legt hij uit.

 

"Die rol is weggelegd voor ijshockey. Maar als de Slovaken gekwalificeerd zijn voor een EK, kijken ze er wel naar uit."

 

"Al is het nog niet zo dat er auto's rondrijden met vlaggetjes. Daarvoor wachten de mensen hier op goeie resultaten. Dat zagen we ook al bij de kwalificaties."

Slovakije heeft een vechtersteam. Ze blijven altijd knokken en ervoor gaan.

Gerdi Vanfleteren, Belg in Slovakije

In die kwalificaties deed Slovakije het met 22 op 30 inderdaad niet slecht. Maar een sterrenensemble? Dat is het niet.

 

"We hebben een vechtersteam", stelt Vanfleteren. "Ondanks het feit dat de meeste spelers in het buitenland spelen. Al merk ik toch vaak dat ze moeite hebben om een goal te maken. Er lopen hier zeker geen spitsen rond zoals in België."

 

"Knokkers zijn het wel. Ze blijven altijd vechten en ervoor gaan. Ze hebben immens veel respect voor ons team, maar ze hopen stilletjes op een gelijkspel", duidt hij de ambitie van de Slovaken.

 

"Ik heb voorlopig nog nergens zien staan dat ze België gaan opeten, maar ze hopen wel dat ze die Belgische aanvallen kunnen controleren en zelf ergens een goaltje kunnen stelen."

 

Onze verdedigers zijn bij deze gewaarschuwd voor pickpockets.

Gerelateerd: