Sven Vandenbroeck moet Zulte Waregem weer naar het hoogste niveau loodsen

 za 15 juni 2024 16:24

Sven Vandenbroeck volgt Vincent Euvrard op als coach van Zulte Waregem. Hij maakt zelf de overstap van Lierse, waarmee hij al ervaring opdeed in de Challenger Pro League. Daarvoor was Vandenbroeck vooral in Afrika actief.

Sven Vandenbroeck verdedigde als speler de kleuren van onder meer KV Mechelen en Roda JC. Bij Mechelen begon hij op zijn 32e al aan zijn trainerscarrière, bij de beloften.

Als hoofdcoach verdiende Vandenbroeck de voorbije jaren zijn sporen op het Afrikaanse continent: als bondscoach van Zambia, bij de Tanzaniaanse kampioen Simba en bij de Marokkaanse topclub FAR Rabat.

 

Begin dit jaar streek Vandenbroeck neer op het Lisp, met de opdracht om Lierse in de Challenger Pro League te houden. Dat lukte, waarna hij nu een stapje hogerop zet bij Zulte Waregem.

 

"Na het mislopen van de promotie hebben onze sportieve strategie geanalyseerd en geherdefinieerd", klinkt hij bij Essevee. "Voor het profiel van onze T1 kwamen we uit bij Sven Vandenbroeck."

 

"Hij beantwoordt aan onze verwachtingen van een moderne, tactisch ervaren en communicatief sterke hoofdcoach, die het Belgische voetbal kent. Hij boekte eerder al solide resultaten met jonge spelers en weet een samenhorigheidsgevoel te creëren binnen een team."