"Deze ploeg jaagt schrik aan" en "Duitsland, een machine!": internationale media lovend na zege van gastheer

 za 15 juni 2024 08:46

Zo onmondig Schotland was, zo sterk opende de gastheer zijn EK. Duitsland wervelde in zijn openingsmatch met 5 goals. Ook het voetbal kon heel Europa bekoren. Een greep uit de lofzang in internationale pers, te beginnen in Duitsland.

Bild (Dui): "Bedankt voor het eerste doelpuntenfeestje! Ons nationale team heeft Schotland ontmanteld. De ploeg van bondscoach Nagelsmann domineerde het spel en overrompelde. Dit optreden was bijna titelwaardig!"

 

Mirror (Eng): "De Schotten worden vernederd door vijf doelpunten van Duitse makelij. Het EK begint met een raketstart voor de gastheer."

 

The Sun (Eng): "Een koude douche voor Schotland. Het "Tartan Army" valt stil door de sensationele start van Duitsland."

 

The Scotsman (Sch): "De Schotse Euro-zeepbel barst in München. De avond van volstrekte onvoorzichtigheid roept grote vragen op."

De gastheer legt zijn kandidatuur voor eindwinst op het EK voor. 

Marca (Spanje)

Gazzetta dello Sport (Ita): "Dit Duitsland jaagt schrik aan. Een demonstratie van kracht was het tegen een onmondig Schotland."

 

Marca (Spa): "Duitsland, wat een machine! De gastheer legt zijn kandidatuur voor eindwinst op het EK voor. Zelfs de gebruikelijke stress in openingswedstrijden kon de ijzersterke gastheer niet stoppen."

 

AS (Spa): "Er lopen twee duivels op vrije voeten in München: Musiala en Wirtz waren de helden van een meer dan succesvolle start op het EK. Wie dacht dat de gastheer niet klaar was, heeft het mis."

 

L'Equipe (Fra): "Een droomstart. Of Duitsland een nieuw EK-sprookje schrijft, valt nog af te wachten. Maar op vrijdagavond heeft het alvast een duidelijk eerste hoofdstuk geschreven."

Gerelateerd: