Casteels twijfelt niet aan zichzelf en transfer naar Saudi-Arabië: "Heb me voor rest van wereld wél bewezen"

 do 13 juni 2024 13:49
Koen Casteels in gesprek met Ruben Van Gucht.

Voor Koen Casteels zijn het weken met heel wat eerste keren. Voor het eerst is de doelman de onbetwiste nummer 1 bij België op een groot toernooi. En hij maakte een bijzondere overstap naar de Saudi Pro League. "Ik wilde graag die zekerheid voor het EK", zegt de keeper, die zich ook ergerde aan de vele vragen over Courtois.

Niet langer de doublure of zelfs derde keeper bij de Rode Duivels. Koen Casteels is de onbetwiste nummer 1 op dit EK.

 

"Maar ik sta nu niet anders op training", verzekert de doelman. "Ik bereid me altijd voor alsof ik moet spelen, dat deed ik ook als tweede keeper. Ik ga niet ineens speciale dingen doen."

 

Dus heeft Casteels nooit getwijfeld aan zichzelf. Ook niet wanneer in de media de namen Courtois en Sels bleven opduiken.

 

"Daar heb ik me niet aan gestoord. Ik heb er ook niets over gelezen, dus kon het me ook niet storen. Dat Courtois er niet is, zorgt niet voor meer druk op mijn schouders."

 

"Misschien niet voor België, maar voor de rest van de wereld heb ik me wel genoeg bewezen in de Bundesliga."

Geen twijfels bij Saudi Pro League

Uiteraard krijgt Casteels ook een vraag over zijn transfer naar Saudi-Arabië. Waarom die keuze?


"Ik was 13 jaar in de Bundesliga en heb heel mijn carrière hard gewerkt", zegt hij. "Ik ben daar de faciliteiten gaan bezoeken. De club heeft veel sportieve doelen."

 

"De Saudi Pro League wordt alleen maar aantrekkelijker. Om nu te zeggen dat het een competitie is zonder goed voetbal ... Er zijn genoeg grote namen die de overstap voorgedaan hebben."

Natuurlijk heb ik mijn ideeën over mensenrechten, maar ik kan alleen zeggen dat ik er goed ontvangen ben. 

Koen Casteels

Heeft Casteels veel nagedacht over de mensenrechten in het land? "Ik ga naar daar om te voetballen", antwoordt hij. "Dat is mijn job."

 

"Natuurlijk heb ik mijn ideeën over mensenrechten, maar ik kan alleen zeggen dat ik er goed ontvangen ben. De rest ga ik er moeten beleven."

 

Dat samen met zijn familie, die een groot avontuur tegemoet gaat.

 

"Net voor mijn familie heb ik de club in Saudi-Arabië bezocht. Ik ben erg verrast door de internationale scholen daar. Het zijn erg grote, goed georganiseerde scholen. Ook voor mijn kinderen wordt het een hele uitdaging."

 

"Ik wilde graag zekerheid voor het toernooi", besluit Casteels over zijn transfer. "Ik wilde niet met lege handen achterblijven na het EK. Daar heb ik toch veel over nagedacht."

Gerelateerd: