LIVEBLOG Rode Duivels - Openda verwacht begin juli zijn kind: "Dan ga ik naar mijn gezin en keer ik terug"

 do 13 juni 2024 12:25
" "
Loïs Openda.

Vandaag is de eerste volledige dag van de Rode Duivels op Duitse bodem, waar morgen het EK van start gaat. De Belgen openen maandag tegen Slovakije. Vandaag houden de Belgen in hun basecamp in Freiberg am Neckar een open training om 10.30 uur. Om 12.30 uur volgt de persconferentie met Koen Casteels en Loïs Openda. Volg de Duivelse dag hier.

Veel volk voor de open training van de Duivels:

Fase per fase

15:07

Slovaakse doelman Dubravka zelfzeker: "Moeten de Belgen niet vrezen"

Martin Dubravka, de eerste doelman van de Slovaakse nationale ploeg, vreest de Rode Duivels allerminst. Dat maakte hij duidelijk op de persconferentie. 


De doelman van Newcastle was om te beginnen vol lof over Kevin De Bruyne. "Hij is een genie. Je weet nooit wat hij gaat doen op het veld. Voor mij is hij zeker een van de beste spelers ter wereld. Hij ziet voetbal anders. Hij kan passes geven die niemand anders geeft. Weinig voetballers hebben dezelfde kwaliteiten als hij."


Maar de ervaren keeper wil ook niet te veel respect tonen voor De Bruyne en co. "We moeten de Belgen niet vrezen. Ik heb in het verleden tegen veel Belgische vedetten gespeeld. Ons voordeel ten opzichte van hen zal zeker de teamgeest zijn. Maar alleen hoe de wedstrijd verloopt, zal bepalen hoe we ervoor staan."

13:05

Openda: "We kunnen iets speciaals doen met dit team"

13:02

Openda: "Naar bevalling gaan of spelen in de 1/8e finale? Indien nodig, zullen beiden wel lukken"

13:00

Einde persconferentie

Loïs Openda verlaat de perszaal in Duitsland. De persconferentie zit erop.

12:59

Geloof in Belgische kansen

"De manier van werken van Tedesco is een beetje gelijklopend met die bij Leipzig", zegt Openda over de bondscoach. "Hij heeft die goede Duitse mentaliteit met veel intensiteit."


Is het team klaar voor het EK na het WK? "Wat er toen gebeurde, was slecht voor het land. Maar we hebben een nieuwe generatie en nieuwe energie. We hebben iets speciaals waar we het ver mee kunnen schoppen."

12:58

Openda: "Leg mezelf geen druk op om absoluut te scoren op het EK"

12:56

Ik probeer van Lukaku te leren bij de nationale ploeg om te kunnen bereiken wat hij doet. Er zijn zeker geen frustraties mee gemoeid. We begrijpen elkaar goed.

Loïs Openda
12:56

De baby is uitgerekend voor begin juli, maar hij kan ook vroeger komen. We zien wel.

Loïs Openda
12:55

Openda: "Heb al onder elke coach gescoord, het zal ook bij Tedesco wel lukken"

12:52

Ik leg mezelf de druk niet op om absoluut 1, 2 of 5 goals te scoren op het EK. Ik ben hier om mijn ploeg te helpen. De doelpunten zullen wel volgen.

Loïs Openda
12:52

Openda: "Akkefietje in de oefenmatch ligt achter ons"

12:51

Heuglijk babynieuws

De partner van Openda is zwanger van een jongetje. Wat gaat hij doen als er een noodgeval is tijdens het EK? "Voor mijn kind en mijn gezin zorgen", lacht de spits. "En dan terugkeren."

12:51

Het doet me al plezier dat ik hier ben. De coach geeft me veel vertrouwen als tweede spits. Ik zal het werk doen dat hij van me vereist. Ik heb me nooit beziggehouden met Batshuayi of Lukaku.

Loïs Openda
12:49

Wat er gebeurde bij de penalty? Een communicatiefout, maar het is uitgepraat en ook voorbij. Natuurlijk wilde ik scoren. Trossard heeft de elfmeter uiteindelijk genomen en gescoord. Meer hoeft er niet over gezegd te worden.

Loïs Openda
12:49

Loïs Openda neemt de plek in van Koen Casteels.

12:49
Loïs Openda staat de pers te woord.
12:46

Geen zorgen om defensie

Wie zal voor Casteels postvatten in de verdediging maandag? 


"Ik heb een goede klik met iedereen", pikt Casteels in. "Maar iedereen heeft dezelfde rol, dus dan maakt het niet uit welke naam die invult. Dat is ook de structuur van de bondscoach."

12:45

Casteels: "Heb vooraf ook met Yannick gepraat over mijn transfer"