Ga naar de inhoud

Thibau Nys in tranen na "mooiste zege": "Ik was al een tijdje bezig met deze etappe"

 di 11 juni 2024 17:07
Emoties bij Thibau Nys.

De hoogvorm van Thibau Nys houdt aan. Zijn collega-punchers in de Ronde van Zwitserland hebben dat nog eens aan den lijve ondervonden. Het goudhaantje van Lidl-Trek liet iedereen een poepje ruiken en reageerde opvallend geëmotioneerd. Daar zat zijn valpartij van afgelopen vrijdag voor iets tussen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Je zou denken dat Thibau Nys de smaak van een overwinning stilaan gewoon is, maar na zijn krachttoer in de Ronde van Zwitserland liet de ritwinnaar zijn tranen de vrije loop.

 

In het flashinterview waren zijn tranen opgedroogd. "Het is erg fijn om te winnen en om mijn goeie vorm nog eens te onderstrepen", glunderde de puncher van Lidl - Trek.

 

"Ik was al langer bezig met deze rit", verklapte hij. "Het is jammer dat ik vrijdag ten val kwam (in de GP van Gippingen), want ik had er net als vorig jaar kunnen winnen."

 

Maar ondanks die crash ging Nys achteraf 's avonds nog op prospectie. Hij verkende de finale van deze tweede rit in lijn.

 

"Ik was al langer bezig met deze etappe. Ik wist na de verkenning ook dat dit iets voor mij zou zijn."

 

"Ik heb mijn gedachten weliswaar in de juiste richting moeten zetten, want gisteren heb ik afgezien en ook vandaag voelde ik me niet echt goed. Die val heeft toch energie gekost en had mijn vertrouwen ook aangetast."

 

"Ik had een vervelend gevoel. Ik zat niet comfortabel op mijn fiets en ik had zadelpijn, maar hoe meer de dag vorderde, hoe meer ik erin begon te geloven. En kijk: ik win. Geweldig!"

Dit is meer dan een droom en dat gaat gepaard met emoties. Dit is mijn mooiste zege tot dusver

Thibau Nys

 "Ja, het lijkt alsof ik altijd goed presteer in Zwitserland. Dat wil ik blijven doen", lachte hij na een nieuwe zege op Zwitserse bodem.

 

"Ik wist dat ik in vorm was en mijn start van het seizoen was veel beter dan verwacht, maar dan was er die val vrijdag ..."

 

"Dit is meer dan een droom en dat gaat gepaard met emoties. Dit is mijn mooiste zege tot dusver."

 

"Ik kan mijn ploeg ook niet genoeg bedanken. We gaan hier voor een goed klassement met Mattias (Skjelmose) en toch krijg ik de kans om voor ritwinst te gaan."

 

"Wat een eer. Dan is het leuk als ik de ploeg kan terugbetalen. Nu zal ik met veel plezier werken voor hen."

 

"Ik zit gewoon in de juiste ploeg om te groeien met heel veel ervaren renners. Hier kan ik veel stappen zetten."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: