Ga naar de inhoud

ATP klassement

naampunten
1
Jannik Sinner
9890
21
Novak Djokovic
8360
31
Carlos Alcaraz
8130
4
Alexander Zverev
6905
5
Daniil Medvedev
6445
6
Andrey Rublev
4420
72
Hubert Hurkacz
4235
8
Casper Ruud
4025
92
Alex De Minaur
3830
10
Grigor Dimitrov
3750

Breakpunt door neus geboord: cruciale fout van scheidsrechter in nadeel van Zverev zorgt voor ophef

 ma 10 juni 2024 11:33
Zverev begrijpt er niets van.

Wat als die ene bal juist werd beoordeeld? Die vraag blijft door het hoofd van Alexander Zverev spoken. In de vijfde en beslissende set van de Roland Garros-finale maakte Carlos Alcaraz een dubbele fout, maar besliste de scheidsrechter dat de bal in was. Een fout van 2 millimeter die de Duitser een belangrijk breakpunt kostte en voor controverse zorgt.

In set 5 staat Carlos Alcaraz 2-1 voor, maar moet hij wel twee breakpunten wegwerken bij 15-40 op zijn eigen opslag.

 

De Spanjaard maakt een dubbele fout. Al draait de scheidsrechter die beslissing terug, tot groot ongeloof bij Alexander Zverev die de afdruk van de bal nog ziet staan in het gravel.

 

Hij roept Renaud Lichtenstein het veld op om zijn gelijk te bewijzen, maar de scheids wil niet wijken. Wanneer de tv-kijker de beelden van de hawkeye ziet, groeit de verontwaardiging.

 

De fout van 2 millimeter kost Zverev zijn concentratie, waarna zijn Spaanse tegenstander doorstoomt naar 6-2 en eindwinst op Roland Garros.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Frustratie bij Zverev

Zverev toonde zich groots in de nederlaag. Hij feliciteerde zijn tegenstander uitgebreid, maar bleef toch ook met frustraties achter.

 

"Ik heb het gevoel dat ik alles heb gedaan wat ik kon doen", zegt de Duitser na de match. "In de vijfde set waren er wat ... ongelukkige momenten."

 

"Ik hoorde dat Alcaraz zijn opslag uit was. Dat had een breakpunt betekend, waardoor de set helemaal anders kon lopen. Het is frustrerend", jammert hij.

 

De Spanjaard ligt er niet wakker van. Hij maakt plannen om na zijn eindzege in Parijs de Eiffeltoren op zijn lichaam te laten vereeuwigen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: