Onfortuinlijke Thomas Meunier reist voorlopig niet mee naar Duitsland door spierblessure

 zo 9 juni 2024 13:31
Meunier blesseerde zich tegen Luxemburg.

De Rode Duivels trekken woensdag met een pionnetje minder naar het EK in Duitsland. Thomas Meunier, die gisteren tegen Luxemburg vroeg uitviel met een spierblessure, blijft voorlopig in ons land. Hij ondergaat de komende dagen meer onderzoeken.

De reactie van bondscoach Domenico Tedesco deed het gisterenavond al vermoeden: "Het ziet er niet goed uit", vertelde hij over de situatie van Thomas Meunier.

 

Die ging gisteren na 13 minuten voetballen plots tegen het canvas zitten. Met een pijnlijke grimas greep hij naar het bovenbeen.

 

Meunier zou zich geblesseerd hebben aan de hamstrings en moest meteen gewisseld worden. Nu komt de Belgische voetbalbond met het nieuws dat onze rechtsachter voorlopig in België blijft.

 

Hij ondergaat hier verdere onderzoeken naar de ernst van zijn spierblessure. De overige Rode Duivels trekken woensdag dus met een man minder naar het EK.

 

Of Meunier nog op tijd fit kan raken om alsnog op het EK te spelen, is voorlopig niet duidelijk. Als hij niet tijdig fit raakt, mag Tedesco wel nog een vervanger oproepen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: