Ga naar de inhoud

Europees Kampioenschap klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Roemenië
3
2
1
1
0
3
2
2
België
3
2
1
1
0
2
1
3
Slovakije
3
2
1
1
0
2
2
4
Oekraïne
3
2
1
1
0
2
4
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Roemenië
0
0
0
0
0
0
0
2
België
0
0
0
0
0
0
0
3
Slovakije
0
0
0
0
0
0
0
4
Oekraïne
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Roemenië
0
0
0
0
0
0
0
2
België
0
0
0
0
0
0
0
3
Slovakije
0
0
0
0
0
0
0
4
Oekraïne
0
0
0
0
0
0
0

Trossard geniet van nieuwe wind: "Of ik meer vertrouwen heb dan bij vorige bondscoach? Wat denk je zelf?"

 za 8 juni 2024 23:12
De reactie van Trossard sprak boekdelen.

Er waait een nieuwe wind bij de Rode Duivels. Niet alleen op, maar ook naast het veld. En daar genieten de Duivels duidelijk van. Zo toonde Leandro Trossard zich uiterst positief over de nieuwe generatie én de nieuwe coach. "Of ik onder Tedesco meer vertrouwen heb dan onder de vorige coach? Wat denk je nu zelf? Natuurlijk", was hij na afloop van de oefenpot tegen Luxemburg duidelijk. 

Dankzij een vlotte zege trekken de Rode Duivels straks zorgeloos naar het EK. Leandro Trossard verscheen na de partij tegen Luxemburg dan ook als een gelukkig man voor de microfoon.

 

"Als aanvaller wil je altijd je steentje bijdragen", straalde hij na zijn tweede goal in evenveel wedstrijden bij de nationale ploeg.

 

"Ik vind dat we echt een heel dominante partij spelen. We waren door de vele positiewissels vaak niet te houden. Het blijft maar een oefenwedstrijd, maar we kunnen hier vertrouwen uit putten. Het was "plezant" vandaag."


Dat Trossard zich nu helemaal klaar voelt om te schitteren op het EK, heeft volgens de winger ook een duidelijke reden. "Of ik nu meer vertrouwen heb dan onder de vorige bondscoach? Wat denk je zelf. Natuurlijk", zuchtte hij met een duidelijke prik naar Roberto Martínez.


Het geloof is nu dus veel groter. En ook in zijn ploegmakkers heeft de aanvaller veel vertrouwen. "Ik vind dat we een heel goeie groep hebben", keek hij vooruit naar het EK. "En een toernooi is een momentopname, we kunnen dus van alles doen."

Ik had op voorhand tegen de groep gezegd dat we er een beetje ambiance moesten inkrijgen.

Kevin De Bruyne

Ook kapitein Kevin De Bruyne verscheen achteraf heel ontspannen voor de microfoon aan de tafel van VTM.


"Vandaag hebben we getoond dat we kunnen voetballen", blikte hij terug op de oefenpot. "Verdedigend stond het goed, we waren erg goed op de tweede bal. Dit was dus een goeie generale repetitie."


Maar naast de prestatie op het veld, was KDB ook tevreden over de positiviteit die is teruggekeerd bij de fans. "Ik heb het gevoel dat het even wat minder is geweest, dat er wat minder mensen kwamen kijken."


"We probeerden dat gevoel weer wat op te krikken. Ik had op voorhand tegen de ploeg gezegd dat we er een beetje ambiance moesten inkrijgen voor het hele land. Hopelijk komt er zo ook meer en meer steun."


"Ik denk dat dat vandaag gelukt is. Er is weer een positieve sfeer in het stadion en bij de fans. Deze jonge ploeg verdient dat ook. Zij zijn niet hetzelfde team als de vorige generatie. Ze verdienen de kans om te tonen wat ze kunnen doen", eindigde De Bruyne.

Gerelateerd: