Ga naar de inhoud

Rode Duivels trekken naar EK met overtuigende zege tegen Luxemburg in achterzak, Lukaku schiet twee keer raak

 za 8 juni 2024 22:01
 1. 16' - Verv. Thomas Meunier door Maxim De Cuyper
 2. 42' - Doelpunt strafschop - Romelu Lukaku (1 - 0)
 1. 21:06 - Verv. Axel Witsel door Aster Vranckx
 2. 54' - Verv. Christopher Martins Pereira door Vahid Selimovic
 3. 57' - Doelpunt - Romelu Lukaku (2 - 0)
 4. 65' - Verv. Jéremy Doku door Yannick Carrasco
 5. 65' - Verv. Timothy Castagne door Johan Bakayoko
 6. 65' - Verv. Amadou Onana door Zeno Debast
 7. 66' - Geel - Eldin Dzogovic
 8. 78' - Verv. Laurent Jans door Fabio Lohei
 9. 81' - Doelpunt - Leandro Trossard (3 - 0)
 10. 86' - Verv. Gerson Rodrigues door Jayson Videira
 11. 86' - Verv. Chris Philipps door Sofiane Ikene
 12. 86' - Verv. Eldin Dzogovic door David Jonathans
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
42'
Romelu Lukaku
42'
Romelu Lukaku
1 - 0
57'
Romelu Lukaku
57'
Romelu Lukaku
2 - 0
81'
Leandro Trossard
81'
Leandro Trossard
3 - 0

Laat het EK maar komen. De Rode Duivels hebben hun uitzwaaimatch tegen Luxemburg met een overtuigende 3-0 gewonnen. Recordschutter Romelu Lukaku zorgde voor de eerste twee goals, Leandro Trossard deed de Heizel nog eens juichen. Enige domper op de avond: de blessure van Thomas Meunier.

België - Luxemburg in een notendop
 1. Man van de match
  De maestro en zijn orkest, De Bruyne en zijn ploeg. De kapitein van de Duivels had er geweldig veel zin in en toonde zijn ploeg regelmatig de weg. Geen statistieken vandaag, maar dat zal niet aan zijn inzet gelegen hebben.
 2. Sleutelmoment
  Iets voor rust dwingt Lukaku een penalty af en zet hem om, een kwartier erna krijgt hij op aangeven van Doku zijn tweede op een dienblaadje aangeboden. De Luxemburgers, die slechts één schot richting doel registreerden, waren nadien volledig uitgeteld.
 3. Statistiek
  Romelu Lukaku is uitzonderlijk, dat onderstreept hij zelf keer op keer. Met nummer 84 en 85 gaat hij over Puskas naar plaats zes op de topscorelijst in interlands. Messi in het vizier?

Zorgen over Meunier

Met weinig verwachtingen ontvingen de Duivels de kleine zuiderburen. Een oefenmatch die het publiek moest bekoren met doelpunten, maar ook nog altijd moest dienen als oefening. Tedesco had liever niet gespeeld.

 

Desondanks zette hij ongeveer de sterkste, fitte elf aan de aftrap. Lukaku werd geflankeerd door Doku en Trossard, centraal kan alleen de terugkeer van Tielemans nog iets veranderen aan het trio Mangala-Onana-De Bruyne.

 

De Duivels wisten dat het Koning Boudewijn om goals snakte, maar losten de belofte niet meteen in. Lukaku, Trossard en Onana slaagden er niet in om hun kansen om te zetten.

 

In de defensie kregen we Meunier op links, tot die gepijnigd ging zitten. Afwachten of hij nog fit geraakt, al toonde De Cuyper zich een waardige vervanger (wie weet zelfs basisspeler?) met zijn enthousiasme en geweldige voorzet.

 

Net voor rust brak Lukaku dan toch de ban. Op eigen helft vertrok hij met de bal, en stopte niet tot Mahmutovic hem neerhaalde in de zestien. Penalty, die de spits zonder veel poespas omzette. 84, check.

Gerelateerd:

Trossard rondt af

Doku was ook vandaag zijn bliksemsnelle zelve, en bleef verdedigers opeten. Avondmaal was rond kwart na 9 Dzogovic, die de winger op links te veel ruimte gaf. Een strakke voorzet was genoeg, Lukaku had zijn 85ste maar binnen te duwen. 

 

De Bruyne kreeg zijn uitzwaai/applausvervanging, en stond zijn plaats af aan De Ketelaere. 

 

Met de kersverse Europa League-winnaar op het veld verstuurde Wout Faes een geweldige lange bal naar Trossard, die in de zestien aannam en binnentrapte. Anthony Moris was op niveau vanavond, maar kon deze er niet uit houden. 

 

Een nodig doelpunt voor de Arsenal-man, die op zijn positie Lukebakio en Bakayoko af te houden heeft.

 

Het is wat het is, zo'n oefenmatch. Veel praat over de toekomst, die gelukkig wél spannend zal zijn. Op naar het EK, op 17 juni openen de Belgen tegen Slovakije.