Ga naar de inhoud

Is Kevin De Bruyne toe aan een nieuwe uitdaging? "Hij moet Kroos gaan vervangen bij Real Madrid"

 do 30 mei 2024 08:21
Filip Joos vindt dat De Bruyne de deur bij City achter zich moet dichttrekken.

Hij lijkt dan wel incontournable bij Manchester City, toch wordt Kevin De Bruyne de laatste tijd regelmatig geslachtofferd wanneer het niet draait bij The Citizens. Zijn onze landgenoot en City stilaan op elkaar uitgekeken? Het panel van 90 Minutes ziet alvast de ideale oplossing: "De Bruyne moet Toni Kroos gaan opvolgen in Madrid."

Een opvallende wissel, afgelopen weekend in Engeland. Een fletse Kevin De Bruyne werd bij Manchester City nog voor het uur vervangen tegen Manchester United, in de verloren FA Cup-finale.

 

"En dat gebeurt de laatste tijd vaker dan anders", merkt Gilles De Coster op. 


"Dat is een harde wissel, want het zegt iets over hoe de coach je ziet", vult Filip Joos aan. "Dat zou Pep Guardiola nooit gedaan hebben met Lionel Messi. Ook een mindere De Bruyne verdient nog steeds je vertrouwen."


De analist trekt er zelfs zijn conclusies uit. "De Bruyne moet weg bij City. Hij moet Toni Kroos gaan vervangen bij Real Madrid."

Die wissel zegt iets over hoe de coach je ziet. Dat zou Guardiola nooit gedaan hebben met Messi.

Filip Joos

"Dat zou toch zalig zijn?", gaat Joos verder. "Ik zou het wel zien in die ploeg. Je hebt er Jude Bellingham die veel beweegt, waardoor De Bruyne niet meer aan die nummer 10-positie vasthangt." 

 

"Real speelt geen 'handbal' zoals Manchester City. Ik wil De Bruyne meer 40 meter-passes zien trappen. De Bruyne moet dat zelf toch ook voelen: als je echt in de bovenste schuif ligt bij je coach, dan haalt die je er op dat moment niet af."


Een luisteraar suggereerde ook bij het 90 Minutes-panel of De Bruyne niet bij Bayern München zou passen, om er de lijnen te gaan uitzetten. "De Duitse competitie ligt hem wel", weet Joos. "Bayern speelt dat Sturm und Drang-voetbal, dat De Bruyne op het lijf geschreven is."

De Bruyne werd op Wembley nog voor het uur vervangen.

Vrijer onder Ancelotti

"Zou De Bruyne het doen, zo'n transfer?", vraagt Joos zich af.

 

"Hij heeft bij City alles gewonnen en is er zo lang goed geweest, maar hij is 32. Als Real komt aankloppen is het stilaan zijn laatste kans. Of hij het zou doen? Ik denk het wel. Hij heeft zo veel opgebouwd bij City dat ze hem het wel zouden gunnen."


"De Bruyne bij Real: ik zie het echt wel", aldus Joos. "Hij zou iets anders moeten gaan spelen, maar dat zou hem net deugd doen. Bij Real en onder coach Carlo Ancelotti vindt hij er het andere uiterste, na zoveel jaren onder Guardiola."

Onder Ancelotti zou De Bruyne het spel nog meer gaan dicteren. En zich meer amuseren, dat sowieso.

Gilles Mbiya-Beya

"In de plaats van dat strenge systeem van Guardiola, zou De Bruyne onder Ancelotti vrijer zijn", denkt ook Gilles Mbiya-Beya. "Hij zou het spel nog meer gaan dicteren. En zich meer amuseren, dat sowieso."


"En als je iemand moet zoeken die de passes kan geven die Kroos trapt, kom je alleen uit bij De Bruyne. De derde op de lijst volgt op grote afstand."

90 minutes
Wie alleen iets van voetbal kent, kent niets van voetbal. Gilles De Coster, Filip Joos en Sam Kerkhofs bespreken de voetbalactualiteit.
66 afleveringen
Gerelateerd: