Ga naar de inhoud

Lotto Super League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Club Brugge
0
0
0
0
0
0
0
1
OH Leuven
0
0
0
0
0
0
0
1
KRC Genk
0
0
0
0
0
0
0
1
Zulte Waregem
0
0
0
0
0
0
0
1
Anderlecht
0
0
0
0
0
0
0
1
KVC Westerlo
0
0
0
0
0
0
0
1
Standard Luik
0
0
0
0
0
0
0
1
KAA Gent
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Club Brugge
0
0
0
0
0
0
0
1
OH Leuven
0
0
0
0
0
0
0
1
KRC Genk
0
0
0
0
0
0
0
1
Zulte Waregem
0
0
0
0
0
0
0
1
Anderlecht
0
0
0
0
0
0
0
1
KVC Westerlo
0
0
0
0
0
0
0
1
Standard Luik
0
0
0
0
0
0
0
1
KAA Gent
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Club Brugge
0
0
0
0
0
0
0
1
OH Leuven
0
0
0
0
0
0
0
1
KRC Genk
0
0
0
0
0
0
0
1
Zulte Waregem
0
0
0
0
0
0
0
1
Anderlecht
0
0
0
0
0
0
0
1
KVC Westerlo
0
0
0
0
0
0
0
1
Standard Luik
0
0
0
0
0
0
0
1
KAA Gent
0
0
0
0
0
0
0

Anderlecht-coach Dave Mattheus moet bekomen van lastige titelstrijd: "Heel veel emoties, alles moet nog bezinken"

 za 25 mei 2024 17:25
Anderlecht-trainer Dave Mattheus na afloop van de titelmatch.

7 titels op rij. Het is een unieke reeks voor Anderlecht, maar de weg ernaartoe verliep dit jaar moeizamer dan de voorbije jaren.  Bij het begin van het seizoen was OHL favoriet en toch ontpopte Anderlecht zich naar het einde toe tot de onverslaanbare. "We zijn altijd goed blijven voetballen, dat gaf vertrouwen dat we zouden meedoen tot het einde", zag coach Dave Mattheus. 

De ontlading na het laatste fluitsignaal in de titelwedstrijd tegen Genk, was dit jaar was toch wat groter in het Anderlecht-kamp dan de 6 voorbije jaren.

 

Ook al had het al vroeg in die match zekerheid over het kampioenschap, toch slaakte het Lotto Park en de staf van Anderlecht een zucht van opluchting. 

 

Terwijl zijn speelsters uit dolle vreugde in het wilde weg rondrenden, balde Anderlecht-trainer Dave Mattheus zijn twee vuisten naar de camera. Na een paar sprongetjes op het podium, genoot hij zichtbaar van op afstand met zijn dochter in zijn armen. 

 

"Ik ben niet zo de meest uitbundige. Misschien komt dat nog wel later, wanneer ik alleen in de auto zit of thuis ben", grijnst hij. 

Het was een lang seizoen waar veel energie inkroop. 

Anderlecht-trainer Dave Mattheus

De verklaring valt niet ver te zoeken: "Het was een lang seizoen waar veel energie inkroop. Je mag niet vergeten dat we een nieuwe ploeg moesten bouwen en er meteen moest gepiekt worden voor de Champions League."


"Daar en in de beker kregen we een mentale dreun te verduren. Misschien was dat de reden dat we in de competitie dan wat punten lieten liggen. Maar we zijn altijd goed blijven voetballen, dat gaf vertrouwen dat we gingen meedoen tot op het einde."


"Daardoor zit de ontlading vooral binnenin. Alles moet nog wat bezinken, maar ik ben wel dolgelukkig dat we het over de streep hebben kunnen trekken."

 

"Dat komt vooral omdat het geraamte van de ploeg behouden is kunnen blijven en dat is toch wel de verdienste van de club. Die speelsters moet je kunnen houden, het was aan mij om daar een geheel van te maken."

Uitblinker Sarah Wijnants: "Voor deze wedstrijden leef je"

Eén van die sleutelspeelsters op wie Mattheus beroep kon doen, was Sarah Wijnants. In totaal viert ze haar 9e titel op rij, naast alle met Anderlecht, had ze er ook 2 met Standard.  En met haar twee snelle openingsgoals, was ze ook in deze weer cruciaal. 

 

"Mijn papa zei mij vanochtend nog: "Zo snel mogelijk 1-0, 2-0 en dan alle ballen de tribunes in", je weet waar het in zo'n match toe doet en om draait. Als je die kan beginnen met zo'n voorsprong, dan is dat leuk."

Als je sinds 4 november niet meer hebt verloren, dan ben je de terechte kampioen. 

Sarah Wijnants

"Voor deze wedstrijden leef je, in play-offmatchen en zeker in de titelmatch kan je altijd wat meer. Maar het was een teamprestatie, een kampioenschap speel je samen.  Dat samenhorigheidsgevoel en veel ervaring in onze ploeg was dat ons sterkste punt"


"Zeker na zo'n moeilijk seizoen: nieuwe ploeg, opbouwen, teleurstellingen in Champions League en in de beker. Ook voor mij persoonlijk was het lastig. Maar als de play-offs eraan komen, weet je dat het kan."


"En als je al sinds 4 november niet meer hebt verloren, dan ben je de terechte kampioen."

Voorzitter Wouter Vandenhaute: "Willen blijven groeien door CL-deelname"

Ook voorzitter Wouter Vandenhaute was één van de 2.500 toeschouwers in het sfeervolle Lotto Park. Hij kwam er zelfs speciaal voor terug uit een buitenlandse zakenreis. "Ik moet meteen terug vertrekken, nog wat dingen afhandelen, dus ik vier niet mee, maar daar hebben ze de voorzitter niet voor nodig, denk ik", lacht hij. 

 

"Er was veel volk vandaag, het was fantastisch en ik heb ze een heleboel keer zien spelen. De conclusie: voor mij zijn we verdiend kampioen."

 

"Eigenlijk was OHL bij het begin van het seizoen favoriet, maar gaandeweg zijn we als team gegroeid. We zijn beter gaan spelen en in de play-offs hebben we bewezen dat Anderlecht het beste team is."

Spelen in het Lotto Park is een puzzel, maar was wel een hart onder de riem vandaag voor de vrouwen. 

Anderlecht-voorzitter Wouter Vandenhautte

Na 7 titels op een rij, overstijgt Anderlecht stilaan de Belgische competitie en dus zoekt de voorzitter nieuwe uitdagingen: "We willen met Anderlecht blijven groeien door deel te nemen aan de Champions League. Al heb je een tikje geluk nodig om door de kwalificatie te geraken, want daar wachten altijd sterke ploegen."


Verdienen de vrouwen niet om meer in het Lotto Park te spelen? "Dat is een moeilijk vraagstuk en een hele puzzel. We hadden problemen met de grasmat, speelden zelf vaak, de Futures moesten er ook af en toe spelen en we hadden een engagement met Union voor hun Europees voetbal."


"Volgend jaar spelen wij opnieuw Europees. Maar we doen ons best. Ik denk dat het voor de vrouwen vandaag een hart onder de riem was dat ze vandaag hier konden spelen."


Kan er nog een titelfeestje bij? "Dat durf ik niet te zeggen. We zitten niet in de beste positie, winnen op Antwerp en dan zien we wel. Laten we eerste genieten van deze bij de vrouwen."