Ga naar de inhoud

Lorena Wiebes zet massasprint in Ronde van Burgos met gemak naar haar hand

 za 18 mei 2024 16:38
Wiebes won met gemak de sprint.

De derde etappe in de Ronde van Burgos is een prooi geworden voor Lorena Wiebes (SD Worx-Protime). De pijlsnelle Nederlandse nam een massasprint na een heuvelachtige etappe met overmacht voor haar rekening. Ploeggenote Demi Vollering trekt met de leiderstrui naar de slotetappe.

Een tweede groepssprint in de Ronde van Burgos, een tweede massale valpartij. Net als eergisteren werd de finale van de etappe ontsierd door een stevige smak in het peloton.

 

Lorena Wiebes bleef wel overeind en maalde er niet om. De Nederlandse had na een heuvelachtige etappe van 122 kilometer duidelijk nog heel wat in de tank.

 

Ze maakte het werk van haar ploeggenotes met veel bravoure af en had op de streep enkele lengtes over op de Franse Copponi en de Nederlandse Van der Duin. Voor Wiebes is het al de 7e seizoenszege.

 

Ploeggenote en leidster Demi Vollering kwam niet in de problemen en heeft ook morgen de leiderstrui om de schouders. Dan wacht de slotetappe met in het laatste uur een klim van eerste categorie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
  Uitslag rit 3 Ronde van Burgos vrouwen
1. Lorena Wiebes (Ned) 122 km in 2u54'21"
2. Clara Copponi (Fra) allen zelfde tijd
3. Maike van der Duin (Ned)  
4. Maria Giulia Confalonieri (Ita)  
5. Alexandra Manly (Aus)  
Stand na rit 3
1. Demi Vollering (Ned) 9u02'13"
2. Evita Muzic (Fra) op 8"
3. Karlijn Swinkels (Ned) 11"
Gerelateerd: