Ga naar de inhoud

Alle eersteklassers krijgen licentie voor volgend seizoen, 3 clubs uit 1B - waaronder KV Oostende - nog niet

 ma 22 april 2024 18:10

Zucht van opluchting bij enkele clubs. De Licentiecommissie heeft zijn beslissingen bekendgemaakt over de ingediende licentiedossiers. Alle eersteklassers kregen groen licht - alleen Antwerp ontvangt een boete van 50.000 euro. Uit 1B ontvingen KV Oostende, Patro Eisden en Francs Borains voorlopig geen licentie.

Witte rook rond de licenties voor het seizoen 2024/2025.

En in tegenstelling tot sommige andere jaren zijn er weinig grote verrassingen. Alle eersteklassers kregen hun licentie voor het profvoetbal toegekend.

 

Alleen achter Antwerp staat er een opmerking: de Great Old krijg een boete van 50.000 euro opgelegd. Niet omwille van de financiële problemen bij de club, maar wel omdat het geen vrouwenvoetbalploeg heeft.

 

In 1B zijn er wel enkele problemen: KV Oostende, Patro Eisden en Francs Borains ontvingen een negatief antwoord. Zij gaan wellicht in beroep tegen de beslissing van de Licentiecommissie en kunnen binnenkort een nieuw dossier indienen.