Ga naar de inhoud

Lotto-Dstny-goudhaantje Lennert Van Eetvelt moet maandag operatie aan zijn knie ondergaan

 za 20 april 2024 20:36

Lennert Van Eetvelt blijft op de sukkel met zijn knie. Om te herstellen van zijn blessureperikelen reed de seizoensrevelatie van Lotto-Dstny na de Strade Bianche geen koers meer. Toch loopt het herstel niet zoals gepland. Zijn team liet dan ook weten dat Van Eetvelt maandag een operatieve ingreep zal ondergaan.

Lennert Van Eetvelt heeft nog niet de kans gekregen om zijn gedroomde seizoensbegin voort te zetten.

De talentvolle klimmer van Lotto - Dstny verraste iedereen met prestigieuze overwinningen in de Trofeo Serra Tramuntana en zijn dubbelslag in de UAE Tour. Daarna reed Van Eetvelt nog de Strade Bianche, waar hij charmeerde met een elfde plaats.

En toch zou die derde maart zijn voorlopig laatste competitiedag betekenen. Onze 22-jarige landgenoot zou midden maart naar de Ronde van Catalonië trekken, maar pijn aan zijn knie stak daar een stokje voor.

Sindsdien is Van Eetvelt aan het herstellen van die knieblessure, maar helemaal zoals gepland lijkt die revalidatie niet te lopen. Zo liet zijn team weten dat er een operatie nodig is om hem vooruit te helpen. Maandag gaat hij onder het mes.

Gerelateerd: