Ga naar de inhoud
UEFA Champions League
speeldag 1

Peter Vandenbempt: "Mbappé in de Champions League-finale tegen Real Madrid zou extra mooi zijn"

 do 18 april 2024 16:15
Champions League-trofee
4 teams maken nog kans op de Champions League-trofee: Dortmund, PSG, Real Madrid en Bayern München.

Geen Engelse clubs in de halve finales van de Champions League, wel een Spaanse (Real Madrid), een Franse (PSG) en twee Duitse (Bayern en Dortmund). Wie gaat all the way? Peter Vandenbempt en Ella Van Kerkhoven wagen zich aan een voorspelling in onze podcast Sporza Daily.

"Van het allerbeste"

Peter Vandenbempt heeft genoten van het doelpuntenfestijn in de kwartfinales. Hij becommentarieerde de wedstrijden ter plaatse voor Pickx Sports.

 

"Ik heb de dubbele duels Real Madrid - Manchester City en PSG - Barcelona gezien", opent Vandenbempt.

 

"Vooral de heenwedstrijden vond ik absolute hoogtepunten, van het allerbeste dat ik heb gezien in de twaalf jaar dat ik de Champions League volg. De returns haalden niet hetzelfde niveau, maar we zijn verwend geweest met topspektakel."

 

"Real tegen City vond ik de allerstrafste match", gaat Vandenbempt voort. "Alles wat topvoetbal te bieden heeft, zat erin: het decor, de ambiance én het niveau dat beide ploegen haalden."

 

"We kregen plotwendingen, prachtige doelpunten, een beetje geluk en wat drama. Die match krijgt een 9,5 van mij."

 

De afschaffing van de uitdoelpuntenregel vindt Vandenbempt een verademing. "Het maakt dat ploegen ongeremder gaan spelen. Thuisploegen durven meer aan te vallen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Real Madrid heeft Ella Van Kerkhoven verrast. "Vooraf had ik gezegd dat Manchester City de Champions League zou winnen, maar nu liggen ze eruit. Na een finale avant la lettre", vertelt de Red Flame.

 

Real overleefde tegen City zoals alleen Real dat kan: met een laag blok en een defensieve instelling.

 

Van Kerkhoven: "Dat is het voetbal dat ze brengen. Het werkt omdat ze over spelers met individuele klasse beschikken, zoals Bellingham. De snelheid van Real is een groot pluspunt."

 

Real - PSG? Of Bayern - PSG?

In de halve finales voetbalt Real tegen Bayern en PSG tegen Dortmund. Wie speelt op 1 juni de finale op Wembley? 

 

"PSG staat er het best voor", vindt Peter Vandenbempt. "En het zou formidabel zijn als Kylian Mbappé het in de finale opneemt tegen Real Madrid. Dat zou een extra mooi piment zijn."

 

PSG tegen Real? Ella Van Kerkhoven twijfelt: "Ze hebben de ervaring van de voorbije jaren, maar vergeet de gebetenheid van de Duitse ploegen niet."

 

"Bayern maakt evenveel kans als Real om door te stoten", knikt Vandenbempt. "Met een licht voordeel voor Real, omdat het de terugwedstrijd in Madrid speelt."

 

Afspraak over 2 weken voor de heenwedstrijden van de halve finales.

Gerelateerd: